Uschi Freitag geeft het stokje door tijdens Amsterdam Diving Cup 2017 🗓 🗺

from to
Sport
Sloterparkbad Map

Van 13 tot en met 16 april organiseert De Dolfijn in samenwerking met de Gemeente Amsterdam en de KNZB voor de 22e keer de Amsterdam Diving Cup 2017. Een sportief evenement van hoog niveau met springers uit maar liefst 14 verschillende landen.

Dit jaar neemt de KNZB tijdens het evenement afscheid van topsporter Uschi Freitag. Na 24 jaar had schoonspringend Nederland weer een deelnemer op de Olympische Spelen. De Dolfijn zet tevens Yorick de Bruijn in het zonnetje die vorig jaar zijn topsportcarrière heeft beëindigd. Tijdens de Amsterdam Diving Cup 2017 geven Uschi en Yorick samen heel graag symbolisch het stokje door aan nieuwe aanstormende talenten. Op deze manier zetten we graag ook onze nieuwe talenten in de spotlight.

Het stokje overdragen…Wat gaat er gebeuren?
Op zaterdag 15 april zijn door de KNZB en De Dolfijn enkele nieuwe aanstormende talenten uitgenodigd. Springers die inmiddels al behoren tot de Nationale Selectie maar ook springers die er mogelijk gaan komen omdat ze uitblinken in hun sport.  Er zijn 6 fanatieke schoonspringers geselecteerd die heel graag laten zien wat ze kunnen. Uschi en Yorick zullen deze jonge talenten motiveren om vooral door te zetten, niet op te geven, kansen te pakken en bovenal te genieten van de sport. Op deze manier dragen ze het stokje over en geven wij u een genietmoment van nieuw jong talent.

Wanneer gaat het gebeuren?
Het programma op zaterdag 15 april luidt als volgt:

  • 15 uur: Officieel afscheid door de Dolfijn van Uschi Freitag en Yorick de Bruijn en

het voorstellen van nieuw aanstormend schoonspringtalent

Dit zal gebeuren in het clubhuis c.q. de Veldhuis zaal van de Dolfijn in het Sloterparkbad

  • 45 uur: Bijwonen FinaleVrouwen 1 meter
  • 00 uur: Officieel afscheid Uschi Freitag door KNZB gevolgd door een korte demo van het

aanstormend talent