Update woningmarkt Amsterdam Nieuw West

Terugkijkend op 2018 zien we dat begin van het jaar de prijzen nog steeds aan het stijgen waren. Sinds de crisis zijn de huizenprijzen in Amsterdam gemiddeld met maar liefst 61.5% gestegen waarbij appartementen gemiddeld met 66.4% zijn gestegen. Echter zien we dat in sommige gebieden in Amsterdam Nieuw West prijzen de laatste 2 kwartalen stabiel bleven dan wel iets aan het dalen zijn. Tevens laat de markt zien dat het gemiddeld aantal kandidaten dat een woning bezichtigd per woning iets minder is ten opzichte van het jaar ervoor. En woningen staan gemiddeld iets langer te koop.

Door de aanhoudende economische groei en een minder ruim monetair beleid van de Europese Centrale Bank zal de hypotheekrente naar verwachting in de tweede helft van 2019 gaan stijgen. De NHG grens is per 1 januari van dit jaar verhoogt naar €290.000,- wat weer kansen biedt voor woningkopers. De prognose voor 2019 is landelijk gezien, dat huizenprijzen nog zullen gaan stijgen maar minder hard dan voorheen. Het is de vraag of Amsterdam in deze trend mee zal gaan gezien de lichte daling en de huizenprijzen hier voorheen harder zijn gestegen dan in de rest van Nederland.

Deze update wordt u aangeboden Moerland Makelaars, al meer dan 25 jaar de makelaar van Amsterdam Nieuw West. Wilt u weten wat u huis waard is? Bel of mail Moerland Makelaars voor een gratis waardebepaling 020-6103366 info@moerland.nl of kijk op www.moerland.nl.