Uitwisselingsstudenten Meagan en Jonas zoeken met spoed gastgezin in regio Haarlem

De 16-jarige Meagan uit Amerika en de 17-jarige Jonas uit Franstalig België komen 19 augustus naar Nederland voor een uitwisseling via het High School Holland programma van Travel Active. Beiden hebben erg veel zin om kennis te maken met het Nederlandse gezinsleven, hier naar de middelbare school te gaan en onze cultuur te ervaren. Zij hebben echter nog geen gastgezin gevonden en zoeken met spoed ieder een gastgezin in de regio Haarlem dat het leuk vindt om vanuit huis kennis te maken met de Amerikaanse of Belgische cultuur. Meagan blijft een schooljaar en Jonas blijft tot de kerstvakantie in Nederland.

Meagan: “ik heb veel sporten gedaan zoals voetbal, basketbal, volleybal en paardrijden. Helaas heb ik mijn paard vorig jaar verkocht, maar ik hoop in Nederland weer te kunnen beginnen. Verder vind ik het leuk om mijn vrienden leuke dingen te doen.” 

Jonas: “mijn grote passie is sport. Ik kijk het altijd op tv en vooral naar het Belgisch voetbalteam. Zelf speel ik ook al enige jaren voetbal en ik doe het nog altijd met veel plezier. Ik vind het ook leuk om te tennissen. Na school spreek ik vaak met vrienden af en dan organiseren we graag activiteiten. Mijn andere passie is muziek en ik hou van veel verschillende genres. Ik zit ook bij de scouting.” 

Buitenlandse studenten die deelnemen aan het High School Holland programma gaan hier naar de middelbare school en maken deel uit van een Nederlands gezin. Zij leren hoe het is om te leven en wonen in Nederland. Veel gastgezinnen die deelnemen aan het programma zijn nieuwsgierig naar de leefgewoonten van iemand uit een ander land of vinden het leuk om ook hun eigen kinderen een stukje buitenlandse cultuur mee te geven. U draagt bij aan een onvergetelijke ervaring voor  uw gezin, maar ook voor de student die zijn/haar eigen horizon enorm verbreedt. Tijdens het verblijf in Nederland staan de studenten en gastgezinnen onder begeleiding van een regiocoördinator van Travel Active.

Meer informatie

Wilt u Meagan of Jonas een Nederlands thuis bieden? Neem dan zo spoedig mogelijk contact op met  het High School Holland team van Travel Active, tel. 0478-551900 of e-mail: highschoolholland@travelactive.nl. Op de website www.travelactive.nl/high-school-holland  is meer informatie te vinden en stellen Meagan en Jonas zich alvast voor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.