Uitreiking Koninklijke Onderscheidingen tijdens lintjesregen

Op 25 april 2014 vindt de lintjesregen plaats. In de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude reikt burgemeester Heiliegers op deze dag twee Koninklijke Onderscheidingen uit. De heer Van Dobben en mevrouw Brisban mogen een onderscheiding in ontvangst nemen.  

De heer Van Dobben komt uit Spaarndam en is op diverse terreinen als vrijwilliger actief. Zo geeft hij regelmatig lezingen over de geschiedenis van de Haarlemmerolie en is hij voorzitter van de Vrienden Stichting Stompe Toren. Daarnaast is hij terreincommissaris geweest van de Noord Hollandse Ruiter Vereniging, was hij van 2004 tot 2012 lid van de ledenraad van de Rabobank Velsen en omstreken, is hij actief lid van de Rotary en is hij sinds 1977 actief lid van de vrijmetselaarsloge Ad Lucem er Pacem in Haarlem.

Mevrouw Brisban was van 1993 tot 2013 penningmeester van de Stichting vrienden Stoomgemaal te Halfweg. Als penningmeester verzorgde zij de dagelijkse boekhouding en voerde overleg met de accountant. In 1993 werd mevrouw Brisban ook actief als baliemedewerker in het museum. In 2013 heeft zij afscheid genomen van het stoomgemaal, maar niet voorgoed. Bij drukte verricht mevrouw Brisban nog steeds hand- en spandiensten en komt dan met auto en boot over vanuit Texel. Daarom is het extra bijzonder dat de Koninklijke Onderscheiding wordt uitgereikt in Haarlemmerliede en Spaarnwoude. Mevrouw Brisban is woonachtig in Texel.

Voor de bijzondere prestaties zijn de heer Van Dobben en mevrouw Brisban bij Koninklijk Besluit benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Op 25 april 2014 om 11.00 uur worden de bijbehorende versierselen door de burgemeester uitgereikt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.