Twee Nederlands Kampioen titels voor Dansschool Ponne!

Op Zaterdag ochtend 13 April vertrok een hele delegatie Ponne dansers richting Wijchen voor het Nederlands Kampioenschappen Hip Hop. Voorafgaande aan de Kampioenschappen vindt een 6 tal ranking wedstrijden plaats waar bij ingeschat kan worden of er kans gemaakt kan worden op een Nederlandse titel. Het was een enorm spannend seizoen, een Nederlandse titel was nog niet erg vanzelf sprekend, maar het tegendeel werd bewezen!

Op Zaterdag stonden de disciplines Formations (max 24 dansers) en duo’s op het wedstrijd programma. Bij de Formations eindigde Ponne team Solution op een mooie 3e plaats in de hoogste klasse. Eveneens in de hoogste Adults klasse wist Innovation helaas net niet het goud te bemachtigen en eindige op de 2e plek. Na dit veel belovende begin werd het tijd om te gaan duo dansen, en het harde trainen de afgelopen week werd beloond! Negen duo’s wisten voor Dansschool Ponne de finale te halen in diverse categorieën. Iulia Meurs & Malaika Lowie eindige op een 7e plaats, Femke Blankenstein & Jerrelyn Carter 7e, Chaymae Green & Lisa Meyer 5e, Mandy Kramer & Lyanne Ho 4e, Kate Hoffmann & Kayleigh Smedicus 4e, Donna Engelberts & Sheraida Budhai 2e, Mirte Martens & Manou van Dam 2e, Christophe Lowie & Sephora Prinsen 2e en KAMPIOENEN Donna v.d Heul & Lindsey Spier gingen met een 1e plaats terug naar Badhoevedorp.

Zondag ging het grote succes voor de Ponne’s nog even door. Solist danseres Alexandra Marie Vardinova wist een dubbele overwinning binnen te halen. Ze won de Ranking van het seizoen en werd daarnaast nog 2e tijdens de competitie. In de Small Group klasse (max 7 danser) lagen er Nederlandse titels op de loer, maar zoals al eerder vermeld was dit nog niet vanzelf sprekend. Nieuwkomers kids teams Young Peepz & Beatgirls wisten beide een 5e plaats te bemachtigen, en dat terwijl zij nog maar enkele maanden wedstrijden dansen. Team Straight Up & Black fire wisten iedereen dit weekend te verbazen, het gehele seizoen wisten zij nog niet zo hoog te eindigen als tijdens dit NK, met een hele mooie 2e plaats gingen beide teams naar huis! In de Adults Master klasse was het helemaal feest, van de 6 finalisten kwamen er maar liefst drie teams bij Dansschool Ponne vandaan. Dancation behaalde de 6e plek tijdens deze finale, Dancespiration een hele knappe 4e plaats. Het goud was voor de tweede keer op rij voor de kanjers van Infinity, zij hebben er voor gezorgd dat de kampioens titel in deze klasse voor de vijfde keer op rij mee gaat naar Badhoevedorp! Naast Infinity wist ook kids team Dance Splash zeer overtuigend de wedstrijd te winnen, van alle vijf de jury leden kregen zij een 1e plek toegekend, overtuigender dan dat word het niet! Nederlands Kampioenen Infinity en Dance Splash zullen samen met Dancespiration, Innovation en duo Lisa en Chaymae afreizen naar Rimini om deel te nemen aan het Europees Kampioenschappen Hip Hop.