Twee districtstitels GTV de Badhoeve

Ritmische Gymnastiek

Zaterdag 22 april werd in Aalsmeer de vierde wedstrijd voor het C-niveau gehouden. Solenne Evers was zeer succesvol door zowel individueel als met duopartner Azra Kilic kampioen van district MidWest te worden. Bovendien sleepten de Badhoeve-leden acht individuele tickets voor de landelijke finale in de wacht en zes met duo.

Het was een lange en vooral spannende wedstrijddag in de Bloemhof in Aalsmeer. Niet alleen werd er gestreden om de prijzen van de dag, maar ook zou bekend worden welke gymnasten zich na vier voorrondes hadden geplaatst voor de landelijke C-finale op 20 mei in Zwijndrecht.

Bij de benjamins won Apollonia Tait opnieuw zilver, zowel individueel als met duo-maatje Ella Groepenhoff. De eerste twee finaleplaatsen voor GTV de Badhoeve waren binnen! Duo Maud Hagman en Maire Tolk eindigden op de vijfde plaats en staan daarmee eerste reserve voor de finale.

Ook pre-juniorenduo Nadine Bol en Anastasia Kistanov wonnen zilver. Nadine won in het individuele klassement zelfs goud vlak voor Anastasia. Samen met clubgenootjes Julia Smit en Kahlen Notopawiro, die individueel zilver won met hoepel, stromen zij door naar de finale.

Bij de junioren was het een groot Badhoeve-feest. Doordat er 25 junioren in actie kwamen, werden de dagprijzen verdeeld per geboortejaar. Dat resulteerde in vijf Badhoeve-medailles. Goud, zilver en brons voor Solenne Evers, Cato Hartog en Juli Kremer (2004).  Kinga Heemskerk won brons (2003) en Hadja Jalloh won zilver (2002).

Solenne stond op alle vier de voorrondes op het hoogste podium en werd daarmee overtuigend districtskampioene. Ook met duo-partner Azra Kilic werd zij gekroond tot districtskampioen. Samen met Lotte Verburg won zij ook nog eens brons. Duo Cato en Juli maakte het Badhoeve-podium compleet door zilver te winnen. Met acht individuele finaleplaatsen en zes bij de duo’s zal GTV de Badhoeve op de finale ruim vertegenwoordigd zijn.

Zondag 23 april werden in de Ookmeerhal de Clubkampioenschappen 2017 van GTV de Badhoeve gehouden. Bijna 60 selectieleden van het A, B en C niveau trakteerden het publiek op een mooi spektakel. Na een spannende onderlinge strijd werd Veronica Kistanov kampioene bij de mini’s, Cato Hartog kampioene in het C-niveau en Sophia van Nigtevegt in het B-niveau. Lieke Faber en Danique Smit deelden de titel in het A-niveau.

www.gtvdebadhoeve.nl

 

 

foto: Solenne Evers (fotografie: Bart Treuren  www.rgym.eu)