TV-tuinman Rob Verlinden opent nieuw Bomenpad

Op Nationale Boomfeestdag opende tv-hovenier Rob Verlinden samen met de hoveniersfamilie Van Beem en wethouder Marjolein Steffens-van de Water het vernieuwde Bomenpad in het Haarlemmermeerse Bos. Iedereen kon de nieuwe bomen bekijken tijdens een frisse wandeling door het bos. Volwassenen konden boomadvies vragen aan de bekende tv-tuinman en kinderen gaven de pas geplante bomen water.

Bomenpad

Bomenpad

Rob Verlinden liet er geen gras over groeien: “Het is prachtig dat steeds meer mensen affiniteit met groen hebben, want planten zijn het belangrijkste op aarde voor onze levensbehoeften: lucht, eten en materialen.” Even later onthulde hij samen met wethouder Steffens het beginbord van de bomenroute en plantten ze samen met twee Van Beem kinderen de laatste boom.

Wethouder Steffens liet in haar toespraak weten zeer vereerd te zijn met de aanwezigheid van de familie Van Beem. Overgrootvader Van Beem is wethouder geweest in de gemeente en heeft mede aangezet tot de aanleg van het Haarlemmermeerse bos. Hij overleed helaas vlak voor het bos officieel werd geopend. De wethouder verwelkomde de drie generaties Van Beem. Daar staat gemeente Haarlemmermeer ook voor: generatie op generatie doorgeven van duurzaamheid.

Exotische bomen

Het Bomenpad is uitgebreid naar maar liefst 68 verschillende bomen en heesters. Het is in totaal 3 kilometer lang en leidt langs inheemse bomen als de zomerlinde, en langs exotische bomen als de oeroude ginkgo. Bijna elke boomsoort die ergens in Haarlemmermeer staat, is vertegenwoordigd. De informatiebordjes zijn vernieuwd en aangevuld met QR-codes die extra weetjes tevoorschijn toveren op de smartphone. Zo blijkt de tulpenboom te stammen uit de tijd van de dinosauriërs. Het Bomenpad werd aangelegd in 2008 door de gemeente Haarlemmermeer en wordt nu beheerd en beter ontsloten in samenwerking met de Heimanshof en NMCH. Het begint achter het Historisch Museum, Bosweg 17 in Hoofddorp.

Winnaars

Iedereen die het pad die middag liep, of de wandeling nog gaat maken voor 25 maart, kan meedoen aan een fotowedstrijd. Zet jezelf op de foto met je favoriete boom van het pad en maak kans op een tegoedbon van 500 euro van Groenrijk Hoveniers voor een tuinontwerp in 3D. De winnaar wordt binnenkort bekend gemaakt op de website van NMCH.