Turnvereniging Vlug en Vaardig Osdorp sterk aanwezig op Bronzen Balk wedstrijd!

Op zondag 14 december werd de Bronzen Balk wedstrijd georganiseerd door de Amsterdamse turnvereniging Vaardig en Vlug Zuid.

Aan deze wedstrijd doen jongens en meisjes mee van allerlei turnverenigingen uit Amsterdam en omstreken. De kinderen turnen allen op recreatief niveau.

Vlug en Vaardig Osdorp deed met 15 meisjes mee aan deze wedstrijd. Het was erg leuk dat de allerjongste leeftijdscategorie (6-jarigen) ook mochten deelnemen. En wat een spanning was dat! Jouw allereerste wedstrijd! De meeste kinderen waren erg nerveus maar gaandeweg de wedstrijd werd dit minder en hadden zij veel plezier.

Als je meedoet aan de wedstrijd wil je natuurlijk ook graag winnen. Als er ongeveer 30 meisjes per categorie meedoen dan is er niet voor iedereen een prijs. Maar winnen is een relatief begrip. Voor ons hebben ook gewonnen en zijn wij supertrots op Mara Jairam omdat zij haar eerste wedstrijd prima heeft geturnd, op Melinda van Mourik die net op turnen zit en haar eerste wedstrijd turnde met veel plezier, op Aya El Gargouri die op de vloer enorme vooruitgang heeft laten zien en die op de brug voor het eerst een borstwaartsom zonder hulp turnde, op Kirsten de Breet die steeds netter en beheerster gaat turnen; petje af Kirsten!, op Merel Koster die alles kan, maar nu ook meer heeft laten zien dat zij heel gestrekt en gespannen kan turnen, op Angeline van Mourik die net op turnen zit en nu al uitkomt op het hoogste R –niveau, op Kimberly Philip die zo prachtig turnde op vloer en balk en op Hannah van Duivenvoorde die laat zien dat zij op dit niveau thuishoort.

Natuurlijk zijn wij ook supertrots op onze medaille winnaars: Salomé Toekimin en Lisanne Heijnen die in de allerjongste categorie R1 respectievelijk zilver en goud behaalden. Phaedra Smit die door netjes turnen de tweede plek veroverde. Rodaina Tawfik en Kamika Sierink die in de jongste leeftijdscategorie respectievelijk de vierde plek en de gouden medaille bemachtigden. Eva Haller en Robin van Duin die schitterden op de wedstrijd en daarmee een zilveren medaille binnenhaalden.

Voor meer informatie zie ook onze website www.vlugenvaardigosdorp.nl