Turnstage in Amerika

6 jonge turners, met als bindende factor hun turnvereniging, zullen op donderdag 19 juli a.s. voor een week naar Amerika vertrekken. In Amerika (Pennsylvania) hebben zij, samen met hun trainer, een week stage geboekt in het grootste en bekendste internationale turnkamp van Amerika; international gymnastics.

De jongens, allen uitkomend in de eredivisie, die deze grote reis aandurven zijn: Thijmen Vastenhout (wordt in juni 10 jaar) uit Zwanenburg, Boaz Spanjaard (10 jaar) uit Nieuw-Vennep/Amsterdam, Wout Teillers (10 jaar) uit Oostzaan, Tim Peijenborgh (10 jaar) uit Houten, Zane Petras (14 jaar) en Milo Kapitein (15 jaar) beiden uit Amsterdam. Hun trainer Sebastiaan Somers (21 jaar) uit Hoofddorp zal dit groepje talenten begeleiden op hun reis en als trainer op het kamp zelf fungeren. Het doel van deze reis is natuurlijk heel veel plezier beleven in hun sport, maar vooral heel veel ervaring opdoen, want in Amerika komen alle goede turners en trainers, dus heel veel kennis en vaardigheden, bij elkaar, waardoor het “the place to be” is als je je vaardigheden nog meer wilt verbeteren. Niet alleen de turners leren tijdens deze stage enorm veel, ook voor trainer Sebastiaan is het van groot belang om de stage bij te wonen. De nieuw geleerde elementen kunnen dan in de thuisbasis worden voortgezet.

Een bijkomend voordeel is dat de turnsport in Amerika voorloopt op Nederland. Hierdoor zullen Milo, Zane, Wout, Tim, Boaz en Thijmen veel ervaringen opdoen met het oog op de toekomst.

Deze fantastische en unieke stage is uiteraard niet goedkoop, daarom hebben de ouders de koppen bij elkaar gestoken en zijn een grote sponsoractie begonnen. Middels een nieuwsbrief worden bedrijven op de hoogte gebracht van de plannen, er is zelfs een website gemaakt voor dit doel (http://turnstage-amerika.webklik.nl) en er is een facebookpagina in het leven geroepen (turnstage amerika) waar alle vorderingen en sponsoren zichtbaar zijn. Eén van de sponsoren heeft zelfs aangeboden om T-shirts te bedrukken met alle sponsornamen erop vermeld. Dit T-shirt is uiteraard nog niet klaar, maar de jongens zullen deze zeker een maand vóór vertrek, maar ook tijdens het vertrek op Schiphol dragen. Uitstekende reclamedragers dus.

Wie graag op de hoogte wil blijven van de voorbereidingen op de reis en de vorderingen van Milo, Zane, Wout, Tim, Boaz, Thijmen en trainer Sebastiaan wordt uitgenodigd zich aan te melden als vriend op de facebookpagina of uiteraard af en toe op de website kijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.