Tuinen van West Fest 🗓 🗺

Events Meest recent
Tuinen van West Map

Nazomeren in de Tuinen van West

Photo: Nichon Glerum

Tuinen van West Fest is hét nazomerfestival in Tuinen van West. Midden in dit gebied aan de rand van Amsterdam met stadslandbouw, recreatie en natuur, vieren we dit jaar weer de lokale oogst. Met heerlijk eten & bijzondere producten, kunst & muzikale performances. Kunstenaars, innovatieve boeren, lokale koks en ambachtelijke makers laten je verwonderen, proeven, genieten en zelf creatief zijn.

Maak het mee

Kom op zondag 15 september, 12.00 – 18.00 uur naar het Tuinen van West Fest om het buitenleven te ervaren: ontdekken, luisteren, proeven, ravotten, spelen en experimenteren! Dit unieke festival staat helemaal in het teken van zelf meedoen en bovenal genieten.

Rond 13:30 uur wordt het festival officieel geopend door Erik Bobeldijk, dagelijks bestuurslid van Nieuw-West. Daarna op het podium Gershwin Bonevacia, schrijver en stadsdichter van Amsterdam, en Geert Timmermans, stadsecoloog. Hij voert ons mee in de rijkdom van Tuinen van West, echte natuur aan de rand van de stad.

Beleef het gebied zelf met verhalen op de huifkar, de fiets of door bijzondere sportieve ervaringen die op de Polderheuvel letterlijk de ruimte krijgen. En laat je informeren bij de kraampjes over natuur en cultuur over wat in het gebied te beleven valt: niet alleen op het festival, maar het hele jaar door!

Voor kinderen is op het festival weer van alles te beleven: wordt een echte circusartiest bij Circus Kristal, beleef avonturen t de handgemaakte poppen van Poppentheater Kletskous.

Kunst & cultuur

Nieuw is dit jaar de samenwerking met Podium Mozaïek. Zij staan garant voor een mix van heerlijke luistermuziek en swingende optredens met ABINTU, MORADO, Los Paja Brava, Youandi en de gevestigde Amsterdamse vinyl-verzamelaar DJ 9.5.

Kunstenaars zijn te vinden in het ‘Park van de Verbeelding’. Lea dal Zilio –artist-in-residence bij The Beach– maakt er een plek voor verwondering en ruimte voor je eigen creativiteit. Ooit meegedaan aan een bloemencorso? Begin klein met het eenpersoons bloemencorso van kunstenaars Teun Castelein en Sasja Strengholt. Tuinen van West herbergt een bijzondere sound: geluidskunstenaar Rene Ahoud, alias Johnny Raw, maakt er composities van die je kunt beluisteren tijdens een geluidswandeling met mooie doorkijkjes. Wel even de app downloaden op je telefoon. Verder kan je genieten van een poëtische ontmoeting met Gokhan Aksoy en muzikant Alan Laurillard en kan je van afval bijzondere producten maken met Roberto Marquez en Mooie Bende.
Lokale markt en proeverij

Op de lokale markt presenteren boeren en ondernemers hun producten die je kan proeven en kopen. De Wilde Chefs serveren de lekkerste gerechten uit hun keukens van verre culturen en bereid van lokale oogst.

Locatie
Tuinen van West Fest is te vinden op de Polderheuvel, ingang via de Nico Broekhuysenweg (ook parkeren). Toegang is gratis, een donatie wordt gewaardeerd!

Meer over het programma op:

www.tuinenvanwest.info

https://www.facebook.com/events/1092255380973266/

Het Tuinen van West Fest 2019 is een initiatief van Ondernemersvereniging van Tuinen van West, in samenwerking met The Beach en Podium Mozaïek.