Tuincentrum Osdorp begint de zomer met BBQ-Battle op 28 en 29 mei

BBQ-Battle Tuincentrum Osdorp: weekend lang grillen met de beste barbecues

Zin in een geslaagde zomer met de barbecue? En wil je meer uit je barbecue halen? Mis dan de BBQ Battle op 28 en 29 mei niet, op het parkeerterrein van Tuincentrum Osdorp. Een weekend vol tips en inspiratie voor heerlijk barbecueën.

Tuincentrum-OsdorpsiteDe Amsterdam BBQ Battle wordt dit jaar voor de tweede keer georganiseerd in Nederland. Het evenement van twee dagen staat compleet in het teken van grillen. “Vaak kiezen mensen voor het standaard ‘bbq-menu’, zoals het grillen van een hamburger. Maar je kunt zoveel meer doen met een barbecue. Daarom hebben we de beste grill-experts uitgenodigd, die laten zien hoe je verschillende soorten vlees grilt en stooft, maar ook hoe je bijvoorbeeld pizza’s en zelfs fruit bakt”, vertelt Ruud Ottenhof van Tuincentrum Osdorp.

Van het goed op temperatuur krijgen van de kolen, het garen van grote stukken vlees en vis tot hoe je rookhoutsnippers voor extra smaak gebruikt: experts staan klaar om alle vragen te beantwoorden. Plus hoe je handige accessoires –zoals grillplaat, pizzasteen, braadspit en rookplank- het beste kunt gebruiken.

Net als vorig jaar wordt van het barbecueën een echt feest gemaakt, zaterdag en zondag van 12.00 tot 17.00 uur. Van Braai tot Big Green Egg: met de beste en mooiste barbecues wordt de toon gezet voor een smaakvolle zomer. Culinaire liefhebbers kunnen hun hart ophalen: je treft hier ook een demonstratie met de Zuid-Afrikaanse Braai, een vuurhaard voor de Japanse keuken en er wordt een speenvarken gegrild. Kinderen kunnen marshmallows roosteren.

Maar daar blijft het niet bij. Tijdens de BBQ-Battle kunnen BBQ-liefhebbers laten zien hoe ze zelf de beste hamburgers grillen. Daarmee maken zij kans op waardecheques van 250 en 500 euro. Het grillen kan op een eigen barbecue, maar ook op de toppers die het tuincentrum beschikbaar stelt. Kandidaten (inschrijven hoeft niet) mogen zelf vlees voor hamburgers meenemen, als ze eigen kruiden of marinade willen gebruiken. Voor deelnemers die liever meteen aan de slag gaan, heeft het tuincentrum vlees beschikbaar. Een vakkundige jury beoordeelt het eindresultaat onder andere op smaak en textuur. Ook de BBQ-goeroe Harry Havinga is tijdens het evenement van de partij.

Wil je weten welke accessoires beschikbaar zijn voor de barbecue? Kom inspiratie opdoen op de gezellige BBQ-markt. Hier vind je behalve verschillende proeverijen, ook alle attributen. Zoals een stoer bbq-schort, die bezoekers meteen met eigen naam kunnen laten bedrukken.