Trio Wilde Eend met ‘De eerste viool’ en andere zigeunerverhalen

Zondagmiddagpodium in Badhoevedorp

Haarlemmermeer – Het Zondagmiddagpodium presenteert op 2 november om 14.00 uur Trio Wilde Eend met het ‘De eerste viool’ en andere zigeunerverhalen” in Dienstencentrum ’t Rietland, Chr. Huygensstraat 21 in Badhoevedorp.

 

Al sinds de vroege Middeleeuwen, toen de eerste zigeuners vanuit India naar Zuidoost-Europa trokken, staan zij bekend als boevengespuis en duistere types die men moet wantrouwen. Ze werden niet alleen bespot, maar ook onderdrukt en verjaagd. Soms lukte het hen om enig respect te krijgen bij andere volkeren, want onder zigeuners waren handige ketellappers en hoefsmeden, fantastische muzikanten en verhalenvertellers.

Waar zigeuners zelf niet altijd welkom zijn, is hun muziek dat vaak wel. Een mooie zigeunermelodie raakt een gevoelige snaar in vele harten. Zowel melancholie als levenslust zijn erin te beluisteren. Dat geldt ook voor hun kleurrijke volksverhalen; die gaan veelal over geluk en ongeluk, rijkdom en armoede, goed en kwaad, God en de duivel. Zigeunerverhalen en – muziek zwerven verder, op zoek naar oren die willen horen.

Trio Wilde Eend bestaat uit Gottfrid van Eck, (bas)klarinet en verteller, Michiel Ockeloen, accordeon en percussie en Tessa Zoutendijk, viool en trompetviool. Het trio presenteert sinds 1998 een speelse combinatie van verhalen en muziek uit Oost-Europa.

Kaarten à € 4.00, inclusief een kopje koffie of thee zijn vanaf een half uur voor aanvang verkrijgbaar aan de zaal of te reserveren op vrijdagmorgen van 9.30 tot 11.30 uur bij MeerWaarde op telefoonnummer 023 – 5698873. Op dit nummer is ook een rit heen en terug met de Meertaxi te bestellen.