Tour de Boer #11 – hakken en zagen met Boer Ferry ๐Ÿ—“ ๐Ÿ—บ

Meest recent
Boer Ferry Map

Tuinen van West โ€“ Zondag 17 september is het tijd voor de laatste Tour de Boer van dit jaar, waarbij boeren hun deuren openen met een actief programma vol workshops, activiteiten, proeverijen en demoโ€™s. Leuk voor ouders, kinderen en iedereen die wil uitwaaien! Boer Ferry geeft je een kijkje in het leven van een echte boer. Deze editie staat helemaal in het teken van hout: meubels maken van boomstammen en motorzaagkunst van populieren uit de omgeving. Je kan geitjes voeren, een rondje op de huifkar, boogschieten, een trekkerparcours, kinderworkshops met een vlinderparade, live-muziek of lekker bij het kampvuur marshmellows roosteren!

Trekkers, sjofels en maaiers
Ferryโ€™s passie voor het boerenberoep blijft ook deze dag niet onopgemerkt. Al zestien jaar heeft de boer een eigen loon- en grondverzetbedrijf in Amsterdam. โ€œMijn missie is praktisch: grote klussen klaren die boeren niet alleen kunnen.โ€ Met zijn trekkers, de een nog groter dan de ander, helpt Ferry ondernemers en boeren in de omgeving bij verschillende werkzaamheden. Deze trekkers en tal van andere machines (denk aan maaiers, hooipersen, sjofels en tractors) zijn ook te bewonderen op zijn erf. Je kan het bijna een trekkersmuseum noemen!
Het echte boerenleven
Kom op zondag 17 september van 12.00 tot 19.00 uur naar de Lutkemeerweg 21 in de Tuinen van West en dompel je onder in het echte boerenleven. Voer de geitjes en kalfjes, aanschouw de lama en walibi’s (mini-kangeroes, echt waar!) en leer alles over hout, met boomstammen afkomstig uit de Tuinen van West.
Adres: Boer Ferry, Lutkemeerweg 21, Amsterdam
Toegang is gratis, van 12.00 – 19.00 uur.