Topsport in Nieuw-West

Harlemlakers speelt halve finale basketball in de Dutch talent league

Amsterdam Nieuw-West / Osdorp – Heeft u nog nooit een basketbal wedstrijd bijgewoond? Dan is dit uw kans. Vrijdagavond 3 februari speelt het talentvolle Harlemlakers U-24 team de halve finale tegen TBG Dragons uit Wijchen. Vanaf 19:00 start in de Calandhal, Eliza van Calcarstraat 2, een avondvullend programma, geheel in NBA stijl. Toegang is gratis, loten kosten €5. En met een gratis t-shirt voor de eerste 300 toeschouwers, een live DJ, een dunk demonstratie, spelletjes en een loterij met mooie prijzen. Een dansoptreden van het meervoudig Nederlands kampioen streetdance team van dansschool Ponne uit Badhoevedorp maakt het spektakel compleet.

Komt u aanmoedigen?

De heren van de leeftijdscategorie onder 24  jaar( U-24) staan voor het 2e jaar op rij in de halve finale van de nationale bekercompetitie in de Dutch Talent League (DTL). De felbegeerde volgende stap is een plek in de finale in het topsportcenter in Zwolle. Het team zet alles op alles om de wedstrijd te winnen. Komt u het team aanmoedigen? De wedstijd begint om 20:15 uur, maar vanaf 19:00 is de zaal al open en is er van alles te doen.

Topsport door samenwerken

Bij Harlemlakers spelen de teams van onder 16 (U-16)  t/m de hoogste jeugdklasse, de U-24, op eredivisie niveau. Veel van deze spelers maken ook deel uit van het nationale team in hun leeftijdsklasse. Sommige ex-leden hebben de doorstroom naar Amerika en de topcompetities in Europa zoals Spanje en voormalig Joegoslavië al gemaakt. Hun droom, professioneel speler worden is werkelijkheid geworden of binnen handbereik. Harlemlakers werkt samen met het Calandlyceum, waar, de (meeste) selectie spelers hun LOOT opleiding ( Landelijke Organisatie Onderwijs & Topsport) volgen in combinatie met de basketbalsport. Getalenteerde en gemotiveerde basketballers in de leeftijd van 11 t/m 18 jaar trainen in de ochtend in schoolverband en buiten schooltijd bij hun eigen club.

Meer informatie over Caland LOOT Basketball klas en voorwaarden voor selectie kunt u opvragen bij Brord Brugman: bbrugman@calandlyceum.nl opvragen. Meer info over Harlemlakers? Kijk op www.harlemlakers.nl of mail naar communicatie@harlemlakers.nl.