Topmaand voor De Dolfijn

siteDolfijn

Fotograaf: Remco Duppen

Binnen een maand lukte het synchroonzwemvereniging De Dolfijn uit Amsterdam in totaal 6x goud, 5x zilver, 2x brons, een nominatie sportteam van het jaar en een titel vrijwilligster van het jaar op haar naam te zetten.

Op 9 januari won synchroonzwemvereniging De Dolfijn uit Amsterdam 2x goud op de landelijke Interregio uitvoeringenwedstrijd synchroonzwemmen voor senioren.

Op 17 januari wonnen hun jongste zwemsters 2x goud, 1x zilver en 1x brons op de Miniregio in Alkmaar.

Op 29 januari werden de sportverkiezingen Amsterdam Nieuw-West gehouden. De senioren van De Dolfijn waren genomineerd als sportploeg van het jaar en vrijwilligster Irma Duim werd er geëerd als vrijwilligster van het jaar.

Op 30 en 31 januari won De Dolfijn 2x goud en 2x zilver op de Nederlandse Kampioenschappen synchroonzwemmen 2016 in Zwolle.

Op 6 februari, tijdens de limietenwedstrijd in de categorieën Age I, Age II en Junior in het Sloterparkbad in Amsterdam, won De Dolfijn 2x zilver en 1x brons.

Tijd om eens bij de successen van De Dolfijn stil te staan.

Landelijke Interregio uitvoeringenwedstrijd voor senioren

Op zaterdag 9 januari 2016 werd in zwembad de Veur in Zoetermeer de landelijke Interregio uitvoeringenwedstrijd synchroonzwemmen voor senioren gehouden. De Dolfijn behaalde er tweemaal goud. Het seniorenteam van de Dolfijn kwam bij de technische uitvoeringen voor ploegen als winnaar uit de bus en bij de technische solo-uitvoeringen won Liza Foppen.

Miniregio

Zelfs de jongste zwemsters van De Dolfijn zijn succesvol. Zij zwommen op 17 januari op de miniregio figurenwedstrijd in Alkmaar en behaalden twee gouden, één zilveren en een bronzen medaille.

Sportverkiezingen Amsterdam Nieuw-West
Op 29 januari werden de sportverkiezingen Amsterdam Nieuw-West gehouden. De senioren van De Dolfijn (onder meer Nederlands Kampioen solo en combo 2015) waren genomineerd als sportploeg van het jaar en vrijwilligster Irma Duim werd er geëerd als vrijwilligster van het jaar.

Nederlandse Kampioenschappen voor senioren
Bij de Nederlandse Kampioenschappen voor senioren werden wedstrijden gezwommen in de disciplines solo technische uitvoering, solo vrije uitvoering, duet technische uitvoering, duet vrije uitvoering en ploegen (technische en vrije uitvoering, als totaal beoordeeld).
De Dolfijn behaalde goud (Margot de Graaf) en zilver (Liza Foppen) bij de soli technische uitvoeringen, goud (Margot de Graaf) bij de soli vrije uitvoeringen, een zesde plaats (Nesrine El Filali & Dilara Yugnuk) bij de duetten vrije uitvoeringen en zilver (Natalia Braams, Elianne Essayan, Nesrine El Filali, Liza Foppen, Margot de Graaf, Anne Griffioen, Aafke Kok, Jisca Majolee, Iris Pardieck, Dilara Yugnuk) bij de ploegen. De trainsters van het team waren Fleur Amsen en Anka Ringlerova, trainster van de solo van Margot was Eveline de Graaf, trainster van de solo van Liza was Iris Pardieck (zelf zwemster in seniorenteam) en de trainster van het duet Nesrine & Dilara was Margot de Graaf (zelf zwemster).

Limietenwedstrijd

Op 6 februari werd de limietwedstrijd (technische figuren) gehouden in het Amsterdamse Sloterparkbad. 116 zwemsters in de regio MidWest namen deel aan deze wedstrijd voor de categorieën Age I, Age II en Junior. In de categorie Junior behaalde Merel een zilveren en Nesrine een bronzen medaille. In de Age I won Marloes ziver. Veel zwemsters van De Dolfijn behaalden een limiet, noodzakelijk voor deelname aan Nederlandse Kampioenschappen.

Top van Nederland

De successen van De Dolfijn van de afgelopen maand laten duidelijk zien dat de vereniging bij de top van synchroonzwemmend Nederland behoort.