Top weekend voor Zwemvereniging de Dolfijn

Op de foto vnlr Yvette Buis, Émile Fouzaï, Marga Dekker, Nicolas Zanoli en Aniek van den Brink

Op de foto vnlr Yvette Buis, Émile Fouzaï, Marga Dekker, Nicolas Zanoli en Aniek van den Brink

Op zaterdag 21 en zondag 22 februari werden in Leiden de Speedo Jaargang wedstrijden gezwommen. Aan deze wedstrijd mogen alleen de 18 snelste zwemmers uit het land per leeftijd per zwemonderdeel deelnemen en wordt gezien als het nationaal kampioenschap voor kinderen tot 12 jaar in het 25 meter bad. Het mogen deelnemen aan deze Jaargangwedstrijden is al een prestatie van formaat, de deelnemers werden voorgegaan door Neerlands meest bekende olympiërs.

Zwemvereniging de Dolfijn, met als thuisbad het Sloterparkbad in Amsterdam, ging dit jaar van start met een viertal getalenteerde zwemmers uit Amsterdam, Halfweg en Zwanenburg. Yvette Buis uit Amsterdam startte op de 100m schoolslag, zij zwom bijna twee seconden van haar beste tijd af en noteerde een 15de tijd. Émile Fouzaï uit Amsterdam mocht starten op 4 nummers en wist zijn tijd vier keer te verbeteren. Hij zwom zich bovendien op de 50m vlinderslag naar een mooie vierde plaats toe, net niet genoeg voor het podium. Aniek van den Brink uit Halfweg was geplaatst voor vijf nummers. Ze zwom een persoonlijk record op alle nummers, met als hoogste notering een zesde plaats op de 100m vrije slag. De beste prestaties dit weekend kwamen van Nicolas Zanoli, die maar liefst zes keer mocht starten. Hij zwom niet alleen vier persoonlijke records, maar wist met zijn races ook nog 2 zilveren en 2 bronzen plaatsen te veroveren.
Een top weekend voor deze jonge zwemmers, hun trainers en coach Marga Dekker. Bovendien ook een hele mooie beloning voor jarenlang trouw 3-4 keer in de week een uur trainen.