Tips om je woning op te knappen

De gemiddelde leeftijd van huizen in Nederland is 40 jaar. Dat betekent dat een groot deel van de huiseigenaren in een huis woont dat al een tijd bestaat. Na verloop van tijd zijn verschillende delen van je huis toe aan een opknapbeurt. Als je huis in goede staat is, heb je minder kans op grotere reparaties en stijgt ook nog eens de waarde van je huis. Wil je weten hoe je jouw huis een opknapbeurt geeft? Lees dan dit artikel met tips.

Geef je interieur een nieuw likje verf

De uitstraling van de binnenkant van je woning is erg belangrijk, omdat dit het deel is wat je het meeste ervaart. Door de binnenkant op te knappen, zorg je ervoor dat je woning weer een mooie frisse uitstraling heeft. Geef daarom bijvoorbeeld je muren en kozijnen een nieuw likje verf, let erop dat je bij het verven het meubilair ergens anders neerzet of afdekt met plastic. Plak daarnaast alle randjes af waar geen verf op mag komen, zo zorg je ervoor dat je niet onnodig vlekken maakt.

 

Laat het dak onderhouden
Je dak heeft eens in het jaar onderhoud nodig, omdat het veel te verduren heeft. Hierbij is het nodig dat het dak schoongemaakt wordt. Wanneer dit lang niet is gedaan, verslechtert de afvoer van het dak en heeft dit als gevolg dat er dakbedekking kapot gaat en er lekkages ontstaan. Laat het onderhoud uitvoeren door een dakdekker, zodat je er zelf niet meer naar om hoeft te kijken. Veel dakdekkers bieden de mogelijkheid om een onderhoudscontract af te sluiten, zodat de dakdekker standaard één keer in het jaar langskomt. Door je dak te onderhouden voorkom je grotere problemen en bespaar je op dakbedekking prijzen en het herstellen van waterschade.

 

 

Renoveer je dakkapel

Dakkapellen hebben over het algemeen een lange levensduur. Alleen wanneer je al een tijd een dakkapel hebt, kan het nodig zijn om de dakkapel te renoveren. Een houten dakkapel heeft om de zoveel jaar een nieuw likje verf nodig en na 25 jaar is het nodig dat sommige onderdelen vervangen worden. Een ander voorbeeld is de prefab dakkapel, hierbij is het belangrijk dat je om de zoveel tijd controleert of de loodslabben nog goed zitten en hier geen kans op lekkages is ontstaan. Het is verstandig om een dakkapellen specialist in te schakelen voor het renoveren van je dakkapel, omdat je zelf in verband met veiligheid liever niet op zo’n hoogte werkt.