Tijd voor inspraak

Badhoevedorp dichterbij toekomst

Badhoevedorp. Vorige week was het zover: na presentatie van de gemeenteplannen voor een nieuw Badhoevedorp, inclusief nieuw dorpshart, was het tijd voor de officiële uitleg. Op 15 september waren gemeentevertegenwoordigers aanwezig in het Dorpshuis om alle ins en out nog eens onder de loep te leggen.

Oproep

Donderdag 13 september was er eveneens een info-bijeenkomst. in Inloophuis Esperanza was het de avond van de drie B’s: Brainstormen over Badhoevedorp door en met de Bewoners. Initiatiefneemster Riet Verbeek had iedereen die dagelijks in het nieuwe Badhoevedorp moet wonen en leven gevraagd mee te denken hoe je ideeën en plannen voor een nieuw dorpshart zou kunnen realiseren, dat zowel functioneel als aantrekkelijk is voor jong en oud. “Er wordt veel gemopperd. Er blijkt duidelijk dat de voorstellen gaan over wat de bewoners NIET willen. Daarmee kom je er niet. We moeten laten weten wat we WEL willen. Maar dan wel SAMEN. Alleen dan kunnen we iets bereiken.”

Deze avond van de drie B’s trok een flinke groep Badhoevedorpers, die graag mee discussieerden over een nieuw, warm kloppend hart voor hun dorp: een plein waar HET ALLEMAAL GEBEURT. Ideeën en suggesties werden samengevat in een duidelijke oproep, die afgelopen zaterdag werd uitgedeeld in het Dorpshuis en nu is afgedrukt bij dit artikel.  Wie niet het idee wil hebben dat alles buiten hem of haar om is beslist, maar wil vechten voor het dorp, heeft nu de kans een zienswijze indienen. Voor 29 september, want dan gaat het proces een nieuwe fase in en is de mogelijkheid voor een reactie voorbij.. Hoe en wat precies? Lees de oproep en mail naar vechtvoorbadhoevedorp@gmail.com. En- extra attentie- vanaf volgende week staat er een voorbeeld van een zienswijze op de facebookpagina: Badhoevedorpers vecht voor je dorp.