Tiende Haarlemmermeers scholieren debattoernooi op donderdag 30/11 πŸ—“ πŸ—Ί

Haarlemmermeer Noord
Raadhuis Hoofddorp Map

Op donderdag 30 november organiseert de gemeenteraad voor de tiende keer het Haarlemmermeers Scholieren Debattoernooi. Het toernooi is de hele dag vanaf 9.00 uur in het raadhuis in Hoofddorp, Raadhuisplein 1Β  2132 TZ Hoofddorp

Dit jaar doen vier middelbare scholen met havo-vwo mee aan het toernooi, elk met vier teams: het Kaj Munk College, het Haarlemmermeer, het Herbert Visser College en de school van het winnende team van vorig jaar de KSH.Ook dit jaar bestaat de jury weer uit raadsleden, fractieassistenten, jongerenwerkers en medewerkers van gemeente en raadsgriffie.

Op 30 november is de inloop vanaf 9.00 uur, het toernooi begint om 9.30 uur.

Tussen 9.30 en 12.30 uur zijn er drie poule-rondes. De teams die eerste en tweede worden gaan door naar de kwartfinales (tussen 13.00 en 14.00 uur), en de winnaars daarvan debatteren een halve finale tussen 14.00 en 15.00 uur. De finale is vanaf 15.15 uur in de Raadzaal. De finale is ook live te zien via internet op https://gemeenteraad.haarlemmermeer.nl/

In de afgelopen negen edities is het toernooi maar liefst zes keer gewonnen door teams van het Haarlemmermeer Lyceum. Andere winnaars waren het HVC, het Nova college en de KSH. Het Nova college kan dit jaar helaas niet meedoen.

Het Haarlemmermeers Scholierendebattoernooi is een van de oudste debattoernooien die door gemeenten worden georganiseerd. Het is nog steeds het enige toernooi waarin gemeenteraadsleden, jongerenwerkers en ambtenaren de jury vormen.