Theater- en musicallessen in Badhoevedorp

Dé JeugdTheaterSchool Haarlemmermeer is onderdeel van Pier K/Het Cultuurgebouw in Hoofddorp en organiseert ieder seizoen tientallen theater- en musicalcursussen en workshops voor diverse leeftijden. Dit jaar worden er voor het eerst op de woensdag en zaterdag lessen in het dorpshuis aan de Snelliuslaan in Badhoevedorp aangeboden. Kijk voor de verschillende mogelijkheden op www.pier-k.nl of bel met 023 566 95 65.

Uitvoering van de musical Aladdin door de Jeugdtheaterschool Haarlemmermeer van Pier K, in Schouwburg de Meerse in Hoofddorp, op 05-07-2019. Foto: Erik Jansen

Duidelijke leerlijn
Per leeftijdscategorie komen in de lessen theater en musical leerdoelen als samenspel, improvisatie, teksttoneel en ontwikkeling van de eigen (zang)stem aan bod. In de musicallessen werk je verder aan samenzang en stemexpressie en maak je door middel van oefeningen en improvisatie kennis met ritme, beweging en (dans)techniek. Alle drie de disciplines (dans, zang en theater) worden uiteindelijk gecombineerd in een voorstelling aan het einde van het seizoen. Op het programma staan musical of theater 6-8 jaar en 9-11 jaar, musical 12-14 jaar en theater 14+.


Kleutertheater

Op zaterdagochtend van 10-11 uur is het voor kinderen van 4-5 jaar mogelijk om theaterlessen te volgen. Kleutertheater is een speelse theaterles waarin de kleuters zonder papa en mama ontdekken wat je allemaal kunt in het theater. Monsters, piraten, ridders en prinsessen komen voorbij in de lessen. Hoe loopt een prins? Hoe danst een prinses? Hoe beweegt een spook? Hoe zingen circusdirecteuren? Door middel van thema’s in de lessen leren de kinderen onder andere samenspelen, hun motoriek te ontwikkelen en uiting te geven aan emoties. De kinderen leren niet alleen spelen met elkaar, maar ook kijken naar anderen. Kortom, een speelse manier om kennis te maken met theater.

Meer informatie
Aanmelden kan via www.pier-k.nl. Heb je nog vragen? Stuur dan een e-mail naar jeugdtheaterschool@pier-k.nl of kom naar de open dagen van Pier K op zaterdag 22 augustus in Nieuw-Vennep en op zondag 23 augustus in Hoofddorp. Voor het programma en inschrijven voor de gratis activiteiten kijk op onze website.