Tentoonstelling Zeitgeist Bauhaus wegens succes verlengd

De tentoonstelling Zeitgeist Bauhaus, die momenteel te zien is in het Van Eesteren Museum, wordt wegens succes met één maand verlengd, tot en met zondag 5 januari 2020. Dit biedt nog meer bezoekers de gelegenheid de tentoonstelling te bezoeken en/of deel te nemen aan de bijbehorende speciale Zeitgeist-Bauhauswandeling. Met name voor die wandeling was de belangstelling de afgelopen maanden groot. Ook de bijbehorende creatieve workshop Zeitgeist Bauhaus wordt nog twee keer aangeboden in de kerstvakantie.

De tentoonstelling en de bijbehorende Zeitgeist-Bauhauswandeling kenden tot nu toe veel bezoekers en deelnemers. Oorspronkelijk zou de tentoonstelling sluiten op 8 december 2019. Echter, om mensen ook gedurende de kerstperiode de gelegenheid te bieden kennis te maken met het Bauhaus en de invloed ervan op Amsterdam, heeft het museum besloten de tentoonstelling te verlengen tot en met 5 januari 2020. Ook de bijbehorende wandeling wordt tot en met 5 januari aangeboden. Dankzij de verlenging kan ook de bijbehorende creatieve workshop nog twee maal extra worden aangeboden; op 28 december 2019 en 3 januari 2020.

Bauhaus in Amsterdam

De tentoonstelling vertelt over hoe het Bauhaus effect heeft gehad op leven en wonen in Amsterdam en plaatst daarin de architectuur en stedenbouw van de stad centraal, met name die van Nieuw-West. Cornelis van Eesteren bezocht het Bauhaus in Weimar in 1922 en leerde er veel collega-architecten en -ontwerpers kennen. De kennis en inzichten die hij daardoor opdeed, paste hij later toe in zijn ontwerpen voor Nieuw-West. In de tentoonstelling is te zien hoe en welke (wereld)beroemde architecten en ontwerpers Van Eesteren tot zijn vriendenkring mocht rekenen.

De speciale Zeitgeist-Bauhauswandeling is aanvullend op de tentoonstelling en leidt door de westelijke tuinsteden van Amsterdam, langs voorbeelden van de invloed van het Bauhaus.

De creatieve workshop Zeitgeist Bauhaus laat deelnemers – in de geest van de kunstopleiding Bauhaus – (op)nieuw kijken naar vormen, kleuren en materialen. Met papier, rubber, karton, plexiglas enz. worden creatieve kleurrijke 3D-constructies en maquettes gemaakt.

Informatie

Tentoonstelling Zeitgeist Bauhaus: t/m 5 januari 2020, elke do t/m zo, 12.00-17.00 uur,
Van Eesteren Museum, Noordzijde 31 te Amsterdam.

Prijs: € 4,00 | € 2,50 met CJP | gratis voor Stadspas & kinderen t/m 12 jaar

Zeitgeist-Bauhauswandeling: t/m 5 januari 2020, elke do t/m zo, 13.00-14.30 uur.
Starttijd: 13.00 uur (start vanuit het Van Eesteren Museum)
Eindtijd: 14.30 uur

Kosten: € 12,50 | € 10,00 met CJP en Stadspas | gratis voor kinderen t/m 12 jaar

Workshop Zeitgeist Bauhaus: zaterdag 28 december 2019 en vrijdag 3 januari 2020, 14.00-16.00 uur in het Van Eesteren Museum.
Kosten: € 7,50 | € 4,00 kinderen t/m 12 jaar | met Stadspas € 4,00 korting p.p.

 

Tickets zijn verkrijgbaar aan de balie van het museum. Tickets voor de wandeling en de workshop zijn daarnaast ook online verkrijgbaar via de website van het museum, www.vaneesterenmuseum.nl. Daar is ook meer informatie te vinden over de tentoonstelling, de wandeling en de workshop.