Team APV wordt team Veiligheid, Toezicht en Handhaving

Nieuwe naam gelanceerd op maandagavond 25 maart

 

Haarlemmermeer. Wie bedenkt een nieuwe naam voor het team APV (Verordening, Parkeren en Veiligheid)? Deze vraag stelde de gemeente via een prijsvraag. Polderbewoners werden uitgedaagd om iets nieuws te bedenken en dat leidde tot een instroom van 84 suggesties. De jury, onder leiding van burgemeester Theo Weterings, is op basis hiervan druk aan het puzzelen geweest. Resultaat is een naam, die alle activiteiten van het team eer aan doet: Team Veiligheid, Toezicht en Handhaving. En die benaming, mogen we verwaachten, zal ongetwijfeld worden ingekort tot team VTH.

De nieuwe naam werd bekend gemaakt op maandagavond 25 maart tijdens een info-avond. Hier kregen inwoners, ondernemers en partners een kijkje achter de schermen bij de gemeentelijke toezichthouders. De burgemeester opende de bijeenkomst en benadrukte het belang van een goed contact met de toezichthouders, die op straat de ogen en oren van de gemeente zijn. Theo Weterings: “De toezichthouders kunnen niet overal tegelijk zijn. Bewoners en ondernemers hebben ook een eigen verantwoordelijkheid om de gemeente schoon, heel en veilig te houden.”

Cabaretière/presentatrice Jetty Mathurin leidde een discussie over de taken van de toezichthouders en de bijeenkomst werd besloten met een informatiemarkt over die taken.

 

Taart voor ludieke suggestie

Omdat  de uiteindelijk gekozen combi niet komt uit de 84 inzendingen voor een nieuwe naam voor het APV-team, werd de prijs toegekend aan degene die had gezorgd voor de meest ludieke naam. Dat was de heer Henk Jansen uit Hoofddorp, die uit handen van Theo Weterings een heerlijke taart kreeg overhandigd. Henk Jansen had als suggestie ‘Spiegelteam’ ingediend, omdat de toezichthouders de bewoners een spiegel voor houden over de manier waarop zij zich gedragen. Foutparkeren, vuil op straat, grof vuil, vernieling, allemaal zaken waarvan iedereen wel weet dat het anders kan en moet, maar zonder spiegel realiseren ze zich dat helaas vaak onvoldoende. Daarom zijn de toezichthouders en straatcoaches op straat onmisbaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.