’T Woud Ensemble speelt nieuwe komedie de Keizer van de kippen bij het Rijk van de Keizer

Op donderdag 20 en 27 augustus is de nieuwe voorstelling De Keizer van de Kippen van ‘t Woud Ensemble te zien bij het Rijk van de Keizer in Amsterdam, om 20:00 uur.

Het verhaal

De Keizer van de Kippen is een komedie over Keizer Romulus, de laatste keizer van het Romeinse Rijk. Terwijl zijn Rijk op instorten staat, oefent hij onverstoord en goedgemutst zijn enige liefhebberij uit:  het houden en fokken van kippen. Regeren laat hij over aan zijn verwarde kokkin en de vertwijfelde keizerin. Ten einde raad beramen zij een staatsgreep voor om hem van zijn troon te stoten.

rijk van de keizer bToneel op locatie
Als De Keizer van de Kippen uit de hand dreigt te lopen, begint het op ‘House of Cards’ te lijken, maar dan in de stijl van ‘Fawlty Towers’. En dat alles binnen het unieke format van ’t Woud Ensemble: toneel op locatie met intrigerende en soms hilarische personages, laagdrempelig, transparant, onderhoudend en met diepgang. De toeschouwers op houten klapstoelen in de directe omgeving van landgoederen en ludieke buitenplaatsen die het verhaal en de sfeer van de voorstelling ondersteunen en versterken.
De Keizer van Kippen is te zien tot en met eind september 2015 op bijzondere buitenlocaties en landgoederen in het hele land, waaronder UNESCO Werelderfgoed Schokland en Paleis Soestdijk.

UIT DE PERS:

‘Naar een voorstelling gaan van ’t Woud Ensemble is meer dan alleen toneel, het is een totaalbeleving. Een statig landhuis op de achtergrond, een rododendronbos als decor en lekkere warme dekentjes en kleine hapjes voor het publiek op de mini-tribune.’ (Haarlems Dagblad)

‘De Keizer van de Kippen is een bijzonder komische voorstelling geworden dankzij de talloze woordspelingen in de tekst en het groteske spel van de innemende spelers.’( 8weekly.nl)

‘Het dynamische theaterstuk zit vol grappige dialogen en verrassende wendingen.’  (Witte Weekblad)

Keizer van de Kippen zorgt voor onversneden plezier. De acteurs overtuigen keer op keer door indrukwekkend acteertalent en verrassen eveneens met dijken van stemmen en vermakelijke zang.’ (Voorster Nieuws)

De makers

De voorstelling wordt gespeeld door Margien van Doesen, Flip Filz, Olaf Malmberg en Heike Wisse. De tekst is een rigoureuze bewerking van het stuk ‘Romulus de Grote’ van Friedrich Dürrenmatt uit 1950 door Mart-Jan Zegers, die ook tekent voor de eindregie.

 

Locatie: Het Rijk van de Keizer, Amsterdam
Data: – do 20 en do 287 augustus om 20:00 uur
Kaartverkoop: via de website van de Meervaart – www.meervaart.nl (of contant aan de kassa op de locatie).
Het is mogelijk om te eten bij Het Rijk van de Keizer voorafgaand aan de voorstelling voor 15 euro. Reserveren via info@hetrijkvandekeizer.nl

 

Over ’t Woud Ensemble
‘t Woud Ensemble, opgericht in 2005 door Margien van Doesen en Jos van Hulst,  speelt repertoire-voorstellingen op locatie, voornamelijk in de buitenlucht. Door repertoiretoneel middenin de samenleving te plaatsen, willen ze mensen verleiden naar toneel te gaan. De artistieke kern van ’t Woud Ensemble bestaat vanaf september 2013 uit Margien van Doesen en Mart–Jan Zegers.
Credits
spel: Margien van Doesen, Flip Filz, Olaf Malmberg en Heike Wisse eindregie en tekst: Mart-Jan Zegers kostuums: Dorien de Jonge productie: Bureau Barel /Erma van Maris locatiemanager: Martine Bitter publiciteit: Bureau tamtam / Lonneke van Eden foto: © Saris en den Engelsman grafisch ontwerp: Team Curry met dank aan: Monique de Adelhart Toorop.
Voor meer informatie, speellijst en locaties: www.woudensemble.nl 

De Keizer van de Kippen wordt mogelijk gemaakt door:
Provincie Flevoland, Fonds Podiumkunsten, Amsterdams Fonds voor de Kunst, Norma Fonds, SNS Middelstum, Stichting Gravin van Bylandt, Gemeente Noordoostpolder, Gemeente Loppersum, Gemeente Amsterdam Nieuw-West, DR Trading.