Studio West zoekt talent

Studio West | de Meervaart zoekt Amsterdams talent in de leeftijd 14-25 jaar; 14e workshop seizoen gaat 24 september  2018 van start

Naast voorstellingen biedt Theater de Meervaart ook activiteiten voor jongeren aan, dit doet het theater onder de noemer Studio West. Studio West is een plek waar Amsterdamse jongeren van 14 tot 25 jaar hun creatieve talent kunnen ontdekken en ontwikkelen en is gelegen aan de achterzijde van De Meervaart. De Meervaart wil met deze activiteiten jong, cultureel divers talent de kans bieden om een portofolio op te bouwen waarmee ze eventueel kunnen doorstromen naar zowel een kunst/cultuur opleiding, als een baan in de creatieve sector. Maandag 24 september 2018 gaat alweer het 14e workshop seizoen van start. Vanaf nu kunnen jongeren zich weer inschrijven voor een workshop of productiegroep (www.studiowest.nl).

Nu 14 jaar later kan er zeker gezegd dat de missie geslaagd is, vele jongeren zijn doorgestoomd naar de creatieve industrie. Een paar geweldige voorbeelden zijn Akwasi Ansah, frontman van hiphop formatie Zwart Licht. Akwasi is een artistieke duizendpoot want naast muzikant is hij presentator, schrijver, theatermaker/acteur, dichter en eigenaar van het platenlabel Neerlands Dope. Ook kun je dagelijks het acteer talent van Dilan Yurdakul en Alkan Çöklü bewonderen in Goede Tijden Slechte Tijden.  DJ’s  Mr. Wonder, Hato en Ballantine staan elke dag achter de draaitafels in de grootste clubs (en festivals) in zowel binnen en buitenland. Maar ook achter de schermen in de creatieve industrie zijn veel oud Studio West deelnemers werkzaam zo heeft videomaker Chris Wormhoudt zijn eigen reclamebureau (Woodpack) en producer Quesi (Mafqees) werkt met diverse artiesten als SBMG en Amartey en hij heeft inmiddels ook al meerdere (platina) albums geproduceerd.

 

Naast coaching organiseert Studio West ook diverse events en wedstrijden zoals het streetstyle dans event Break A Leg, Kunstbende Noord-Holland en het maandelijkse Meervaart Studio Café zijn hier succesvolle voorbeelden van. Het eerste event dat er aankomt is het Meervaart Studio Theater Café op vrijdag 28 september 2018 in De Meervaart. Een avond waarin grenzen vervagen tussen theater, muziek en beeldende kunst. Zes verschillende en zeer verrassende optredens van een nieuwe generatie artiesten. Kaartjes voor het Theater Café zijn te bestellen op www.meervaart.nl.