Stoomboot in zicht, Sint-Nicolaas komt eraan 🗓 🗺

Meest recent
Akerdijk Map

Sint Badhoevedorp

Zaterdag 17 november 2018 in Badhoevedorp

Anja Maas

Badhoevedorp. Zie ginds komt de stoomboot. “Zo hoort het”, aldus niemand minder dan Sint-Nicolaas. “Daarom zet ik de plaatsten waar nog aandacht is voor een binnenkomst met vaste sint-tradities, graag bovenaan. Badhoevedorp is zo’n plaats, vandaar dat ik op de dag van mijn landelijke intocht direct koers zet naar de Ringvaart. Gaat zeker lukken, want zover van Zaanstad is het nu ook weer niet.”

Deze info ontving de redactie van deze krant van het secretariaat van de goedheiligman. En dat betekent dat we onze lezers graag laten weten dat alle kinderen (en ook de volwassen sint-fans) gerust kunnen zijn: de goede bisschop maakt ook dit jaar in Badhoevedorp een glorieuze entree. Waar? Zoals altijd aan de Akerdijk. Op de steiger voor de deur van fietsspecialist Albert van der Kolk zet hij voet op Badhoevedorpse bodem. Hoe laat? Albert van der Kolk, die in nauw contact staat met Sinterklaas’ secretariaat, laat weten dat dit speciale moment rond 12.00 uur op de agenda staat. “Een bijzondere prestatie, gezien de geplande activiteiten in Zaanstad. Maar we hebben gehoord, dat we erop kunnen vertrouwen dat het allemaal goed gaat komen. Dus we zingen niet alleen ‘Zie ginds komt de stoomboot’, we zien hem ook echt aanleggen.”

Sint neemt op zijn stoomboot vanzelfsprekend een grote schare pieten mee, want hij zal, gezien zijn overladen programma, de komende tijd best  helpende handen kunnen gebruiken. Voordat hij daadwerkelijk voet op Badhoevedorpse bodem zet, zorgt Danschool Ponne voor een swingend showtje op de aankomstplek. “Ook zo’n vaste Badhoevedorpse traditie. Het hoort er voor mij helemaal bij”, laat de goedheiligman goedkeurend weten. Na het welkomstwoord stapt Sinterklaas in de inmiddels minstens zo traditionele sint-mobiel en gaat hij op weg. De stoet krijgt begeleiding van pietenband Melomania. Dat wordt een muzikaal feestje met alle populaire  sinterklaasliedjes. Sint passeert op zijn tocht door Badhoevedorp het winkelgebied langs de Sloterweg en het Lorentzplein. “Om sfeer te proeven”, berichtte zijn secretariaat aan deze krant. “Hij wil alvast kijken waar hij zijn pieten kan laten inkopen en hij is nieuwsgierig naar het nieuwe Badhoevedorpse dorpshart. Hoe staat het daarmee? Hij weet al wel, dat daarover de meningen verdeeld zijn, maar hij vindt het toch wel bijzonder dat de snelweg dwars door het dorp nu echt weg is. Zijn tocht eindigt in het nieuwe Dorpshuis, maar dat is voor hem geen verrassing meer, hij was daar vorig jaar ook al.

Vanaf 14.00 uur viert jong Badhoevedorp daar zijn aankomst  weer met een pietendisco. Ze mogen gratis heen. Aansluitend gaat Sinterklaas nog even naar de winkeliers van het andere winkelgebied, de Pa Verkuyllaan, want ook daar is het goed inkopen doen. En hoewel het nieuwe dorpshart er de eerste jaren nog niet zal zijn, weet de rijmpiet, die al vast aan het oefenen is, een ding zeker. “Voor mooie cadeaus voor groot en klein, moeten Sint en zijn helpers in Badhoevedorp zijn.”