STICHTING DORPENTOCHT fietst voor het goede doel 🗓

Meest recent

Zondag 3 juni – de 41e keer

 

 

Op zondag 3 juni organiseert de Stichting Dorpentocht voor de 41e keer een recreatieve fietstocht, waarvan de opbrengst bestemd is voor een Goed Doel. Dit jaar is Stichting Dorpentocht bijzonder blij om met de opbrengst van de fietstocht de Stichting Jarige Job te kunnen helpen.

Stichting Jarige Job trakteert kinderen uit de armste gezinnen in onze samenleving op een verjaardag. Jarige Job geeft geen geld maar een complete verjaardagsbox aan de ouders, zodat zij van de verjaardag van hun kind een echte feestdag kunnen maken. Want jaarlijkse kunnen ruim 61.000 kinderen In Nederland hun verjaardag niet vieren, omdat er thuis te weinig of zelfs geen geld voor is. Die kinderen krijgen op hun verjaardag geen cadeau, er hangen er geen vrolijke ballonnen en zij kunnen niet trakteren op school. Uit schaamte melden ze zich soms zelfs ziek. De verjaardagsbox van Stichting Jarige Job bevat slingers, ballonnen, taartmix, traktaties, wat lekkers voor thuis en cadeautjes. En de stichting zorgt daarmee dat het huis versierd is, dat de taart gemaakt is, dat cadeautjes zijn ingepakt en de traktatie voor op school klaar staat. Hierdoor wordt een kinderverjaardag weer een echt gezinsfeest!

De Dorpentocht 2018 kent net als voorgaande jaren weer twee afstanden; de traditionele afstand is natuurlijk de 55 kilometer; de korte route is circa 35 kilometer. Maar het maakt niet zoveel uit welke afstand u fietst, het is veel belangrijker dat u fietst. Want dan kunt u weer genieten van een gezellige dag in een mooie omgeving tijdens een zorgvuldig voorbereide fietstocht, en dit alles ten behoeve van het Goede Doel.

De startposten liggen dit jaar in: Amstelveen, Amsterdamse Bos, Sloten, Badhoevedorp, Schiphol Noord, Aalsmeer en Uithoorn. Op de website www.dorpentocht.net zijn de exacte adressen en afstanden vermeld. Bij veel van deze startplaatsen zijn voldoende parkeerplaatsen voor het geval u er voor kiest met de auto naar de start te komen.

Behalve de zeven startplaatsen zijn er onderweg ook twee controleposten. Bij meerdere posten is het mogelijk om iets te eten en/of te drinken. In de routebeschrijving zijn deze plaatsen duidelijk aangegeven. U kunt ook bij een andere langs de route gelegen horecagelegenheid iets nuttigen of gewoon op een bankje in het gras uw eigen lunch gebruiken.

Bij elke post ontvangt u een stempel met een letter op uw deelnemerskaart. De letters vormen samen het codewoord van de dag en dit woord heeft zoals altijd te maken met het Goede Doel, nu Stichting Jarige Job.

De Dorpentocht staat al lang bekend om de goede organisatie en brengt u langs de meest schitterende plekken in de omgeving. En zoals u gewend bent ieder jaar een andere route. De Stichting Dorpentocht steekt elk jaar veel tijd en moeite in het vinden van fietspaden waar u nog niet eerder geweest bent.

En na afloop van uw fietstocht ontvangt u zoals gebruikelijk natuurlijk het fel begeerde erelint. Deze fraai uitgevoerde herinnering is uw bewijs van deelname. Er zijn fietsers die intussen alle 40 voorgaande exemplaren hebben verzameld.

De kosten van deelname zijn nog steeds € 4,50 (op de dag van de tocht), maar u betaalt slechts € 3,50 als u vooraf bij één van de voorverkoopadressen een deelnemerskaart aanschaft (zie onder). En wederom is er weer de mogelijkheid een deelnemerskaart via de website www.dorpentocht.net te bestellen. Dan betaalt u € 4,00 (inclusief verzendkosten).

De hoofd-startpost is net als vorig jaar in het gebouw van het Keizer Karel College aan Elegast 5 te Amstelveen. Graag treffen wij u op zondag 3 juni a.s. daar of op één van de andere onderstaande startposten.

 

STARTPLAATSEN:

STARTPOSTEN

AMSTELVEEN                      (35 + 55 km)   :  Keizer Karel College, Elegast 5

AMSTERDAMSE BOS          (35 + 55 km)   :  De Boswinkel, Bosbaanweg 5

SLOTEN                                 (alleen 55 km) :  De Patatza(a)k, Langsom 5

BADHOEVEDORP                (alleen 55 km) :  Waterwolf Brasserie, Zeemanlaan 1

SCHIPHOL NOORD             (alleen 55 km) :  McDonald’s, Loevesteinse Randweg 200

AALSMEER                           (35 + 55 km)   :  Stommeermolen, Geijlwijckerweg 10

UITHOORN                           (35 + 55 km)   :  Cafetaria Friends, Arthur van Schendellaan 100b

 

VOORVERKOOP

Voorverkoop is van vrijdag 18 mei 2018 tot en met vrijdag 1 juni 2018 bij onderstaande adressen.

 

– Bruna Amstelveen,                          Groenhof 118,                        1186 EX Amstelveen

– Stichting Dorpentocht                      www.dorpentocht.net

 

PRIJZEN (per deelnemerskaart):

– In de voorverkoop of met de korting bon is het tarief € 3,50

– Het tarief voor bestellen via de website www.dorpentocht.net is € 4,00 (inclusief verzendkosten)

– Op de dag van de tocht is het tarief € 4,50

 

STARTTIJD:

Er kan gestart worden vanaf 9:00 uur tot 14:00 uur

Alle posten sluiten uiterlijk 17:00 uur

 

MEER INFORMATIE:

Kijk op onze website www.dorpentocht.net

Of stel een vraag per e-mail op info@dorpentocht.net

Like ons op facebook: www.facebook.com/Dorpentocht