Stichting 10,000 HOURS zet zich met Welcome to the Future in voor verzorgingstehuis De Keern

FLYER WTTF 2016Amsterdam, 28 juni 2016 – Samen met Welcome to the Future organiseert 10,000 HOURS de jaarlijkse vrijwilligersdag op 29 juni in verzorgingstehuis De Keern. Al voor de 7e keer op rij worden er een dag lang allerlei activiteiten georganiseerd om alle bewoners een dagje in het zonnetje zetten. Zo wordt er een speurtocht uitgezet, de tuintjes opgeknapt en verzorgen de vrijwilligers een heerlijke maaltijd.

Eenzaamheid 

Het initiatief van deze dagen is essentieel voor de ouderen in elke zorg instelling. Volgens het Nationaal Ouderenfonds (2016, www.ouderenfonds.nl/onze-organisatie/feiten-en-cijfers) blijkt uit onderzoek dat 85% van de eenzame ouderen het lastig vinden om dit onderwerp bespreekbaar te maken. Zij hebben het gevoel dat ze mensen lastig vallen en dat er onbegrip bestaat over deze eenzaamheid. Daarom zetten 10,000 HOURS en Welcome to the Future Festival zich met plezier in om deze ouderen een gezellige dag te bezorgen.

Welcome to the Future Vrijwilligersdag 2016

Onder leiding van 10,000 HOURS zullen de Welcome to the Future bezoekers biologische aardappelen omtoveren tot heerlijke verse frietjes voor een gezamenlijke lunch. Hierna trekken de ouderen zich terug om te rusten terwijl de vrijwilligers hun tuintjes helemaal zomer klaar maken. Later in de middag wordt er door de vrijwilligers een parcours uitgezet waar jong en oud de strijd aan zullen gaan tijdens een muziekquiz, een rollatorrace en een wedstrijd pittenzak gooien.

 

Welcome To The Future

Welcome To The Future &