Steun het Ronald McDonaldhuis

Het Ronald McDonald Huis biedt een thuis aan ouders en broertjes of zusjes van vaak ernstig zieke of gehandicapte kinderen. Zij kunnen daar dichtbij het ziekenhuis waar het kind behandeld wordt logeren. Aafke de Haan is manager van het Ronald McDonald VU Huis aan de Amstelveenseweg, om de hoek van VU Medisch Centrum.

 

Shirley Brandeis

 

Toen Slotervaartbewoner Chris Hartman bij een kennis hoorde over het collecteren voor het Ronald McDonald VU Huis in Buitenveldert, een van de vijftien in Nederland, ging zijn goede-doelen-hart meteen open staan. “Dat moeten we ook in Nieuw-West gaan doen!” Het is een van zijn goede voornemens voor het nieuwe jaar, maar Hartman heeft het contact met het Huis nu al gelegd. Eerder dit jaar sponsorde hij de catering voor een vrijwilligersdag, volgend jaar dus het collecteren. “Twee maanden geleden waren we al een keer in Nieuw-West, we stonden toen met een kraam op de markt van Tussen Meer,” vertelt huismanager Aafke de Haan. “We lieten mensen kennis maken met het Huis, vertelden over de mogelijkheden van vrijwilligerswerk en verkochten shirts en speelgoed van sponsors van het Huis.”

Het Ronald McDonald VU Huis biedt een veilig, tijdelijk thuis (eigen foto)

 

Michael Jackson

Dankzij deze en andere bijdragen van sponsors en donateurs kunnen gezinnen voor 15 euro per nacht logeren in het Ronald McDonald VU Huis, dat naast privéruimtes ook gezamenlijke woonkamers en een keuken heeft. De Haan: “Ouders die in hetzelfde schuitje zitten, ontmoetten elkaar hier. Dat kan vaak prettig zijn.” Het Huis weet zich gesteund door vele prominenten: Willeke Alberti kwam naar de officiële opening in 2000, de Amstelveense burgermeester Jan van Zanen is voorzitter en Michael Jackson sponsorde ooit een kamer. Het Huis weet zich ook gesteund door vele sponsors en donateurs, maar meer is altijd welkom. De Haan: “We ontvangen geen overheidssteun en zijn dus geheel afhankelijk van giften en donaties. Het is dan ook belangrijk dat mensen ons weten te vinden; wij zetten graag de deur open voor iedereen die iets wil bijdragen en ook precies wil weten waar zijn geld naar toe gaat. Van onze gasten weten wij inmiddels dat ze ons onmisbaar vinden. In een recent onderzoek kreeg het Ronald McDonald VU Huis als rapportcijfer een 9,6 van oud-gasten!”

 

Symbolisch bedrag

Geld is nodig om de continuïteit van het Huis te waarborgen. Beheer, onderhoud en energie kosten veel geld en de ouders dragen alleen een symbolisch bedrag bij. Bijdragen kan op verschillende manieren. De Haan: “Mensen die het Huis willen steunen kunnen natuurlijk vaste donateur worden, een keer een actie opzetten ten bate van het Huis of bijvoorbeeld vrijwilliger worden.” En over enige tijd kan men de collectant tegenkomen in Nieuw-West. Houd de Westerpost in de gaten voor de collectedagen!

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.