Start bouw dubbel bedrijfspand op Airport Business Park Lijnden Q4

Stern bedrijven Van Kalmthout Auto en Svala Auto richten blik op toekomst

 

Hoofddorp, 2 april 2012 – Na een voorbereiding van ruim tien jaar (!) verrichtte Marcel van Kalmthout afgelopen vrijdag de starthandeling voor het multifunctionele automotive complex van twee Stern autobedrijven op Airport Business Park Lijnden Q4. Over een jaar verwachten Ford-dealer Van Kalmthout Auto en Volvo-dealer Svala Auto hun nieuwe panden in gebruik te nemen. Daarmee beëindigt Van Kalmthout na ruim 43 jaar haar activiteiten aan de Badhoevedorpse Plesmanlaan, het bedrijf waar Marcel van Kalmthout vestigingsmanager is. In het bijzijn van o.a. Stern Groep directievoorzitter Henk van der Kwast, Jasper Boxem, vestigingsmanager Svala Auto Hoofddorp, Marijn van Kalmthout, directeur Van Kalmthout Auto en Gerard Bolder, algemeen directeur Ford Nederland, schepte Marcel van Kalmthout de eerste happen grond uit het perceel. Laurens Schenk van het gelijknamige makelaarskantoor in Hoofddorp is nauw betrokken geweest bij de verwerving van de grond.

In een tijd waar steeds meer autobedrijven hun deuren sluiten, richten Van Kalmthout Auto en Svala Auto hun blik op de toekomst. Als onderdeel van het succesvolle beursgenoteerde Stern Groep N.V., zien zij in Lijnden een unieke mogelijkheid om hun producten en diensten op een efficiënte manier aan te bieden. Direct gelegen aan de doorgaande weg ‘de Amsterdamse baan’ en midden in een groot zakelijk en particulier verzorgingsgebied kijken beide directies vol vertrouwen naar de toekomst. Van de kavel, met een grootte van ruim 4.200 m2, zal circa de helft bebouwd worden met twee identieke panden die ieder een eigen merk- en dealeridentiteit krijgen. Door direct in twee lagen te bouwen, ontstaat er een bruto bebouwing van 4.000 m2. Voor het overige wordt de grond gebruikt als parkeerruimte. Ieder pand krijgt een eigen showroom, werkplaats, receptie en op de eerste verdieping een ruimte om de geselecteerde kwaliteitsoccasions neer te zetten. Die beide bovenruimten kunnen met elkaar gekoppeld worden om een gezamenlijke occasionshow mogelijk te maken. Verder maken beide bedrijven gebruik van een gezamenlijke wasstraat en een personeelskantine. Voor het ontwerp tekent architectenbureaus Ron Spanjaard B.N.A. uit Bennebroek.

 

Desgevraagd geeft de heer Van der Kwast aan dat oude panden plaats moeten maken voor nieuwe moderne bedrijven, waar alles is gericht op de klant en een optimale en efficiënte dienstverlening.

Daarbij staat uiteraard een goede bereikbaarheid centraal. Deze nieuwe panden passen ook naadloos binnen de huidige ontwikkelingen van de Stern Groep. Zo zullen deze nieuwe vestigingen van Svala en Van Kalmthout een betere aansluiting krijgen met de omliggende gebieden, waarvan een deel in het naastgelegen Amsterdam ligt. In zijn toespraak gaf Wethouder Michel Bezuijen van Gemeente Haarlemmermeer aan trots te zijn op de komst van de beide bedrijven in dit gebied dat specifiek bestemd is voor bedrijven uit de regio. Hij gaf aan dat er nu nog maar één kavel resteert en dat daarmee het volledige Q4 gebied is uitgegeven en inmiddels ook grotendeels bebouwd. De bouw van het pand is in handen van bouwbedrijf C.T.J. Van Vliet, onderdeel van de Van Wijnen Groep.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.