Start bouw 251 woningen naast Osdorpplein

Donderdag, 25 juni 2020 – Eigen Haard is gestart met de bouw van 251 woningen aan de Van Suchtelen van de Haarestraat in Osdorp. De nieuwbouw is onderdeel van de grootschalige stedelijke vernieuwing op en rondom het Osdorpplein. Aan Bert Halm, bestuurder van Eigen Haard, en Ronald Mauer, lid dagelijks bestuur Nieuw-West, de eer om de start van de bouw feestelijk én coronaproof te markeren. De nieuwe woningen worden in 2023 opgeleverd.

Gevarieerd woonblok

Woningstichting Eigen Haard heeft een aantal jaar geleden een deel van de woningen rondom de Van Suchtelen van de Haarestraat gesloopt. Op de vrijgekomen plek bouwt aannemer HBB in opdracht van Eigen Haard 96 sociale huurwoningen, 62 middeldure huurwoningen, 93 koopwoningen en een wijkkantoor. Onder het gebouw komt een parkeergarage en fietsenstalling. De gehele bouwperiode duurt ongeveer 3 jaar. Bert Halm, bestuurder Eigen Haard: “Wij investeren in de kwaliteit van onze woningen. Ook vinden wij het belangrijk dat hier verschillende soorten huishoudens en inkomensgroepen kunnen wonen. Dat draagt bij aan de levendigheid en de kwaliteit van deze buurt.”

Osdorpplein, hét hart van Nieuw-West

De gemeente Amsterdam bouwt samen met haar partners aan een nieuw bruisend stadshart. Ronald Mauer, lid dagelijks bestuur Nieuw-West: “Het is bijzonder dat we deze mooie mijlpaal voor elkaar hebben gekregen en dat de vernieuwing niet is vertraagd, zelfs in coronatijd. Samen zorgen we ervoor dat Osdorpplein veel aantrekkelijker wordt om te wonen, werken en verblijven.” De vernieuwing is ruim vier jaar in volle gang. Momenteel wordt nagedacht over de 2e fase, waarbij het centrumgebied verder wordt vergroot en een brede mix aan functies wordt toegevoegd. Er komen extra woningen, werkplekken, winkels, voorzieningen, horeca, vrijetijdsbesteding, kunst en cultuur in een gemengde stedelijke omgeving. Ook is er meer ruimte voor ontmoeting, water en groen.