Standwerkers concours op het Sierplein

Zo af en toe kom je ze tegen… mensen die kans zien om zonder blikken of blozen een koelkast aan een Eskimo te verkopen. De kans is groot dat je dan te maken hebt met een standwerker! Ze zijn er in soorten en maten; hoogwerkers, laagwerkers en zwemmers (zwartwerkers heb je ook, maar dat is weer wat anders).

Maar één ding hebben ze allemaal gemeen; standwerkers praten én verkopen de sterren van de hemel. Bovenal zorgen ze voor veel extra plezier en hilariteit op de markt. Ook in Amsterdam op het Sierplein, waar op woensdag 28 mei 2014 een standwerkerconcours wordt gehouden. Om 16.00 uur wordt bekend wie de beste standwerker van die dag is.
Welbespraakt
Standwerkers zijn min of meer de moderne versie van de vroegere marskramers, venters of kwakzalvers. Je kunt er niet voor leren of studeren, het moet gewoon in je (handels)bloed zitten, al is het natuurlijk wel mooi meegenomen als je welbespraakt bent.

Standwerkers demonstreren van alles, je kunt het zo gek niet bedenken. Koopwaar die je normaal niet zo snel koopt, maar die door de overtuigende en vaak humorvolle presentatie vaak grif over de ‘toonbank’ gaat. Douchekop, doppen, vlekkenzeep, messen, foodshopper enz. Of deze producten ook allemaal worden verkocht tijdens het standwerkerconcours op het Sierplein is een vraag maar zo’n 10 standwerkers zullen hun waren aan u proberen te verkopen.

Prijsuitreiking
Een vakkundige jury beoordeelt gedurende de marktdag de prestaties van de standwerkers en kiest de beste drie. Uiteraard wordt niet alleen gelet op de verkooptechnieken, maar ook op de grappen en de grollen die de welbespraakte standwerkers ‘eruit gooien’.

Kortom: welsprekendheid, overtuigingskracht en originaliteit… dat is waar het 28 mei om gaat! Kom dus zeker ook 28 mei naar de Siermarkt. De kleurrijkste markt van Amsterdam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.