Stadstrand aan de Sloterplas krijgt café-restaurant

Amsterdam – Nieuw-West Op vrijdag 4 november ondertekent portefeuillehouder Ronald Mauer een overeenkomst met Hotel Buiten voor de realisering van een café-restaurant aan de Sloterplas. Naar verwachting opent het nieuwe café-restaurant in het voorjaar van 2017 naast het stadstrand op de plek van het voormalige pierenbadje van het Sloterparkbad. Het behelst een tijdelijk initiatief voor de duur van 10 jaar. Samen met ruim 60 bewoners is het ontwerp voor het café-restaurant tot stand gekomen. Architectenbureau BFAS tekent voor de uitvoering van het gebouw. Het stadsdeel richt de openbare ruimte in als verblijfs- en recreatieplek. “Dit is weer een verdere stap in het aantrekkelijk maken van de Sloterplas als verblijfs- en recreatieplek voor Amsterdammers en toeristen, “ aldus portefeuillehouder Ronald Mauer.
Spreidingsbeleid
De afgelopen drie jaar heeft het stadsdeel Hotel Buiten in de gelegenheid gesteld om op deze plek te pionieren. Nu is de tijd aangebroken om vervolgstappen te zetten. Het vernieuwde stadstrand en de oever van de Sloterplas worden verder ontwikkeld om Amsterdammers en toeristen een nieuwe verblijfs- en recreatieplek te bieden. Dit draagt bij aan het spreidingsbeleid van de gemeente.
Crowdfunding
Om van de pioniersfase naar een volwaardig café-restaurant te groeien start Hotel Buiten op 6 november samen met platform CrowdAboutNow een crowdfundingscampagne. Na de vertoning van de crowdfundingsfilm om 16:00 uur kunnen geïnteresseerden via een live verbinding investeren. Ruim de helft van het benodigde budget is reeds opgehaald door uitbaters Vijay Boodt en Mark Jansen.