Stadsdeel Nieuw-West en Lebo sluiten intentieovereenkomst

 

Stadsdeel Nieuw-West en Lebo sluiten intentieovereenkomst Nieuwe winkels, woningen en parkeren op en bij het Osdorpplein

 

Stadsdeel Nieuw-West en Lebo sluiten intentieovereenkomst

Stadsdeel Nieuw-West en Lebo sluiten intentieovereenkomst

Op 10 oktober ondertekenden stadsdeel Nieuw-West en Lebo een intentieovereenkomst voor de nieuwbouw en renovatie van woningen, winkels en parkeerplekken in Centrum Nieuw-West. In deze intentieovereenkomst staat dat beide partijen de komende tijd verder onderzoeken of de nieuwbouw en renovatie haalbaar zijn.

 

In de loop van 2012 moet dit duidelijk zijn. De nieuwe winkels en woningen komen op het Osdorpplein. Het gaat om het blok met de winkels Bakkerij Türkyem tot en met Hunkemöller en de daarboven liggende woningen. Het blok op de hoek van het Osdorpplein en Tussen Meer, waar supermarktketen Dirk van de Broek gehuisvest is, wordt in de plannen uitgebreid en gerenoveerd.

 

Stadsdeelvoorzitter Achmed Baâdoud zette namens het stadsdeel de handtekening. Hij is tevreden: “We hebben het hier over het hart van Centrum Nieuw-West. Daar willen we een flinke kwaliteitsverbetering van zowel de winkels als de woningen. Goed onderzoek is een voorwaarde om tot een goede aanpak te komen.”

 

Lebo bezit woningen, winkels en bedrijfsruimtes aan onder andere het Osdorpplein, Tussen Meer en de Martini van Geffenstraat. Het bedrijf onderscheidt zich van andere vastgoedeigenaren door haar binding met Nieuw-West. Ze zijn hier ontstaan en hebben ook alleen hier bezit. De plannen in Centrum Nieuw-West passen bij hun ambitie. Directeur Henk van Teeffelen: “Met de intentieovereenkomst heeft Lebo de eerste stap gezet naar een intensieve samenwerking met Stadsdeel Nieuw-West. Lebo wil een betrokken vastgoedeigenaar zijn. We investeren daarom continu in onze woningen en bedrijfsruimtes. We doen dat in goed overleg met onze huurders. Ik ben ervan overtuigd dat door de samenwerking tussen Lebo, Stadsdeel Nieuw–West en alle stakeholders, het Osdorpplein het ware hart van Nieuw-West gaat worden.”

 

Centrum Nieuw-West verandert de komende jaren naar een volledig en aantrekkelijk centrum voor de ruim 138.000 inwoners van Nieuw-West. Er komt een uitbreiding op het winkelgebied en een deel van de bestaande winkels wordt herontwikkeld. Ook komen er duidelijke en aantrekkelijke looproutes in het winkelgebied. Net als de vernieuwing van woningen en openbare ruimte en het beter benutten van de potentie van de Sloterplas.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.