Staalconstructie geplaatst bij katholieke kerk in Halfweg

Stand van zaken met betrekking verbouw en renovatie Katholieke  kerk Halfweg: het sloopwerk van de kerk is in de week van 6 februari  afgerond waarna het grondwerk aan de achterzijde  van de kerk kon worden aangevuld.
Op maandag 13 februari is gestart met het plaatsen van de staalconstructie ten behoeve van de nieuwe achtergevel. Na afronding van het plaatsen van de staalconstructie zullen er aan de binnenzijde van deze constructie glazen ruiten worden aangebracht. Deze ruiten zullen hierna worden voorzien van een folie aan de binnenzijde van de kerk.

foto Peter Vreeswijk

Nu de staalconstructie is gemonteerd zal het dak en het dak overstek worden uit getimmerd zodat hierna het glas geplaatst kan worden. Het voegwerk van de  buitengevel van de kerk wordt momenteel gerestaureerd zodat hierna  de glas en lood ramen  kunnen  worden hersteld. Aan de binnenzijde is inmiddels de nieuwe inrichting bij de entree uitgevoerd en is het houtrot herstel in de toren afgerond.  De oplevering van de kerk staat gepland  medio juni 2017.