St. ROZA zorg thuiszorgaanbieder in Nieuw West

St. ROZA zorg is al bijna 10 jaar werkzaam als thuiszorgaanbieder in Amsterdam. Stadsdeel Nieuw West is een bijzonder stadsdeel, met uiteraard veel ouderen, maar zeker ook veel Marokkaanse en Turkse bewoners. Voor deze groep is het handig om te weten dat St. ROZA zorg ook Marokkaanse en Turkse medewerkers in dienst heeft. Zo kunnen we nog betere zorg leveren. St. ROZA zorg is een gezonde en zelfstandige thuiszorgorganisatie;  we werken niet als onderaannemer bij andere organisaties en zijn HKZ gecertificeerd.

roza zorgDat betekent dat we een keurmerk dragen gereserveerd voor goede en bekwame thuiszorgorganisaties. Dat houdt ook in dat al ons personeel gediplomeerd is; zonder diploma mogen medewerkers niet de wijk in. We werken met een vast team en werken dus niet met uitzendkrachten,wat voor de meeste klanten heel belangrijk is. Wij leveren alle voorkomende diensten;van steunkousen aan/uittrekken, ondersteuning bij wassen en aankleden, tot medicatie aanreiken en wondzorg. Terminale zorg, waaronder nachtzorg, behoort eveneens tot de mogelijkheden.

St. ROZA zorg is één van de vele zorgaanbieders in Amsterdam, maar wat ons bijzonder maakt is dat we per 1 januari 2015 een samenwerking zijn aangegaan met de Medische Zorgmakelaar Nederland (MZN). De MZN verzorgt persoonsalarmering met daarbij als extra mogelijkheid om servicediensten aan te vragen.

Wanneer iemand zo lang mogelijk zelfstandig thuis wil blijven wonen, maar ook direct professionele hulp op wil kunnen roepen als dat nodig is, dan biedt de 24-uurs persoonsalarmering van de MZN wellicht uitkomst. Via een alarmzender, in de vorm van een halsketting of armband, alarmeert de klant met de rode alarmknop. Via deze alarmzender komt een persoonlijke noodoproep bij de meldkamer van de MZN binnen, die dan een spreek-luisterverbinding tot stand brengt. Professionele dienstverleners bekijken dan samen met de klant wat de hulpvraag is en indien nodig zal (medische) hulpverlening ingeschakeld worden.

Naast de persoonsalarmering biedt de MZN ook de serviceknop aan. Deze dienst biedt een helpende hand daar waar dat nodig is. Er kan gedacht worden aan hulp bij boodschappen, klusjes in en rondom het huis, uitstapjes, of een luisterend oor, etc. Via de serviceknop staat de klant rechtstreeks in verbinding met de servicedesk van de MZN die de vraag aanneemt en de klant direct verder helpt.

Iedereen kan bij de MZN terecht, ook als er geen vaste telefoonlijn is. Gezamenlijk wordt er dan gekeken naar een passende oplossing, die aansluit bij de persoonlijke situatie.

Voor meer informatie over de mogelijkheden van de MZN kunt u op werkdagen van 09.00 uur tot 16.00 uur contact opnemen met de klantenservice op 088-0354435.

Voor meer informatie over St. ROZA zorg kunt u op werkdagen van 09.00 uur tot 17.00 uur contact opnemen via 020-6108555, of een mail sturen naar info@rozazorg.nl.