Sportverkiezingen Nieuw-West 2016

Foto: Jaap Wals Fotografie 2017©

Donderdag 2 februari organiseerde de Sportadviescommissie Nieuw-West voor de 7e keer
sinds haar aanstelling in 2010 het belangrijke sportevenement Sportverkiezingen Nieuw-West. Ruim 200 gasten, sporters, bestuurders en familieleden waren naar Sportcentrum Ookmeer gekomen. Tjerk Vellinga, voorzitter van de Sportadviesraad, opende de avond, waarvan bestuurscommissielid Ronald Mauer spreekstalmeester mocht zijn.

Stadsdeel Nieuw-West huisvest 140 sportverenigingen. Dit jaar waren er zeventien sporten
vertegenwoordigd op de verkiezingsavond: karate, tricking, taekwondo, turnen, ritmische
gymnastiek, atletiek, fitness, synchroonzwemmen, schoonspringen, cricket, handbal, hockey,
zaalvoetbal, American football, honkbal, paardrijden en wielrennen.

Dé Sporttalenten
Als eerste werden uit drie genomineerden voor de titel ‘Sporttalent Man’ en ‘Sporttalent
Vrouw’ de bekend gemaakt. Rabobank Amsterdam beloonde deze talentvolle sporters met een cheque van 100 euro. Geld waarmee deze jonge sporters weer een mooie stap kunnen zetten in hun sportcarrière. René Bakker van Rabobank Amsterdam overhandigde de cheques aan de winnaars: Max Kooistra van Turnz Amsterdam en Nada el Attar van Fightin’ Nabil.

De vrijwilligers
De genomineerde sportvrijwilligers uit het stadsdeel ontvingen deze avond uit handen van Youssef Yaghdi namens Theater de Meervaart een waardebon voor twee personen voor een avondje uit. Zonder deze mensen, die met zoveel passie en liefde zich inzetten voor de sportende Amsterdammers, zouden de verenigingen serieuze organisatieproblemen ondervinden. Zie onderaan
voor de namen van deze vrijwilligers.

Bloemen, oorkonde en een schild
Charles Urbanus, zelf hoofdcoach van het succesvolle honkbalteam van L&D Pirates, mocht de
winnaar van de titel van Coach van het jaar van Nieuw-West bekend maken. Nabil Ou-Aissa van Fightin’ Nabil was de gelukkige en kreeg een oorverdovend applaus van zijn aanwezige leerlingen. Alle genomineerde sporters ontvingen naast bloemen ook een oorkonde, de winnaars een schild en een cheque van het bestuur van stadsdeel Nieuw-West. Een speciale huldiging was er voor Co Slot van turnvereniging Vlug en Vaardig (zie elders in de krant) voor haar 50-jarig lidmaatschap en vrijwilligerswerk als trainster en bestuurslid.

De Spelen naar Nieuw-West
Na een gedicht over sportend Nieuw-West door stadsdeeldichter Hugo Hoes (die vond dat de Olympische Spelen maar naar Nieuw-West gehaald moesten worden) overhandigde Piet Janssen, oud-wethouder Sport in Osdorp, de prijzen aan de sportploegen. Sportploeg van het jaar bij de jeugd werd de juniorengroep van GTV De Badhoeve. Bij de senioren was veel concurrentie en zag de commissie zich genoodzaakt om vier teams te nomineren. Hieruit werd als winnaar het eerste team van L&D Pirates gehuldigd. Na de mooie woorden over de sportvrouwen die Nieuw-West tot de zijne mag rekenen, was het aan Ronald Mauer zelf om de envelop te openen en de Sportvrouw van het jaar bekend te maken. Jamile Samuel mocht zich, mede door haal deelname en prestatie op de Olympische Spelen, deze titel toe-eigenen. Een aparte huldiging ontving Vera van Pol van Turnz Amsterdam. Zij was per ongeluk buiten de voordrachten en daardoor ook buiten de nominaties gevallen. Ook zij heeft Nederland goed vertegenwoordigd op de afgelopen Olympische Spelen en mocht daarvoor, na mooie woorden van haar coach Wolther Kooistra, een eervolle vermelding ontvangen.

Van grote waarde
Sportman van het jaar 2016 van Nieuw-West werd Yassine el Attar van karateschool Fightin’ Nabil. Hij wist onder andere goud te winnen op het EK, zowel solo als met zijn team. Traditiegetrouw werd de verkiezingsavond afgesloten met de huldiging van ‘een vereniging of organisatie uit het stadsdeel, die van grote waarde is geweest voor de sport maar die zich vooral ook op maatschappelijk vlak  heeft ingezet’. Landskampioen Zaalvoetbal ASV LEBO Vastgoed werd deze eer en titel toebedeeld. De twee vertegenwoordigers van LEBO Vastgoed ontvingen hiervoor een oorkonde en een cheque. Namens hun vereniging spraken zij grote dank daarvoor uit.

Winnaars Sportverkiezing Nieuw-West 2016
Sporttalent Man: Max Kooistra, Turnz Amsterdam/Sporttalent Vrouw: Nada el Attar, Fightin’ Nabil/ Sportvrijwilligers: Anuschka van Doesburg – Manege Geuzeneiland, Grant Holton – Cricketvereniging Qui Vive/ Marleen Molenaar – De Dolfijn synchroonzwemmen, Sandra Boele – hockeyvereniging Xenios, Stef Hehemann – hockeyvereniging Xenios, Theresia Bulckaen – handbalvereniging DSG, Wendy Loopeker – manege Geuzeneiland, Sportcoach – Nabil Ou-Aissa, Fightin’ Nabil. Sportploeg jeugd – GTV De Badhoeve junioren/ Sportploeg senioren – 1ste team L&D Pirates/ Sportvrouw – Jamile Samuel, Phanos Amsterdam/ Sportman – Yassine el Attar, Fightin’ Nabil/ Bijzondere prestatie: zaalvoetbalvereniging ASV LEBO Vastgoed.