Sportverkiezing 2015

Nieuw-West – vrijdag 29 januari 2016

De sportverkiezingsavond van het Amsterdamse stadsdeel Nieuw-West, welke jaarlijks eind januari gehouden wordt, was ook dit jaar weer zeer geslaagd.  In een overvolle zaal van het Sportfijn Café in het nieuwe Calvijn College aan de Pieter Calandlaan, met ruim 200 aanwezigen werden de winnaars van de diverse sportprijzen bekend gemaakt. De avond werd gepresenteerd door Ronald Mauer, bestuurscommissielid/sport.

De Sportadviescommissie Nieuw-West organiseert sinds jaar en dag namens het stadsdeel de jaarlijkse verkiezingen.
Samen met een 6tal vrijwilligers werden alle genomineerde sporters gehuldigd met oorkondes, cheques en bloemen. DJ Robert Keemink zorgde voor de muzikale omlijsting. Het stadsdeel Nieuw-West huisvest veel (top)sporters en sportverenigingen en dat is terug te zien in de hoeveelheid genomineerde, getalenteerde sporters voor de verkiezingen. Circa 20 verschillende takken van sport waren vertegenwoordigd, van atletiek tot turnen, badminton tot squash, van hockey tot voetbal. Een grote diversiteit aan sporten en aan voordrachten. Hetgeen het voor de jury dit jaar zeker lastig maakte om uit de grote hoeveelheid aanmeldingen, allereerst de nominaties te verkiezen en daaruit de uiteindelijke winnaars te bepalen.
De jonge getalenteerde jongens en meisjes kregen hun oorkonde overhandigd uit handen van de heer Marc Hoogkamer, Manager MKB Rabobank, met elk een cheque van 100 euro welke door de Rabobank Amsterdam ter beschikking zijn gesteld.  John Mahnen, oud-voorzitter van the Crusaders, sprak de coaches toe, waarna hij de winnende coach bekend maakte. De vrijwilligers werden allen  in de bloemen gezet en ontvingen een cadeaubon van De Meervaart. De sportploegen ontvingen cheques, oorkondes en bloemen uit handen van Piet Jansen, voormalig wethouder Sport van NW en ten slotte werden de sportman en sportvrouw en ook de sportvereniging van het jaar bekend gemaakt en gehuldigd door Ronald Mauer.
Foto’s van de avond zijn te bekijken op http://distributie.hollandfotovideo.nl/sar20156.

Sportverkiezing-2015De winnaars in de diverse categorieën zijn geworden:

Sporttalent man: Omar Laâttar (15 jaar) van Karateschool Fightin’Nabil
Sporttalent vrouw: Yamaika Kuijper (19 jaar) van Karateschool Fightin’Nabil
Sportcoach van het jaar: Dennis van der Lijcke van American football vereniging The Crusaders
Sportploeg jeugd: de Préjunioren Groep van GTV De Badhoeve
Sportploeg senioren: het gemengde golfteam 1 van Golfclub Ookmeer
Sportvrouw van het jaar: Vera van Pol van Turnvereniging Turnz Amsterdam
Sportman van het jaar: Yassine el Attar van Karateschool Fightin’Nabil

Bij de jeugd ging er een bijzondere vermeldingsprijs naar het voetbalteam Dutch Stars van Young Nieuw-West voor het winnen van het wereldkampioenschap in Polen.
Het vlaggenteam van The Crusaders werden winnaar van de Topprestatieprijs, die jaarlijks aan een zeer bijzondere prestatie uitgereikt wordt.

De vrijwilligers die gehuldigd mochten worden vanwege hun inzet voor de sport zijn:

Irma Duim van Synchroonzwemvereniging De Dolfijn,
Rick Veltman van Hockeyvereniging Xenios Amsterdam,
Herman Rusche van Korfbalvereniging Rohda,
Andry Baird van Cricketvereniging Qui Vive.
Ook Samir Lhafi van Voetbalvereniging DWS en Peter Verhoeve van Turnvereniging FDO , beiden niet aanwezig bij de huldigingen, ontvangen de oorkonde en cadeaubon van De Meervaart.

Meer informatie over sport in het algemeen, sportactiviteiten en de sportadviescommissie is te vinden op de website van de gemeente Amsterdam:  https://www.amsterdam.nl/gemeente/organisatie/sociaal/sport-bos/sportbeleid/

Foto: Jaap Wals