Spin4Fun en Adinamo! in actie voor Alpe d’HuZes

Voor een financieel duwtje in de rug

 

Anja Maas

 

Badhoevedorp, Nieuw-Sloten. “Onze warmdraaiactie bij het Leo Polak-Huis? Dat was een mooi succes. We hebben liefst 800 euro opgehaald”, zegt Petra van der Wal uit Badhoevedorp. Zij is een van de 7 leden van het team Andiamo!  dat op 7 juni aanstaande de uitdaging aanneemt om de Alpe d’Huez op de fietsen. Niet zomaar, maar om het wetenschappelijk kankeronderzoek te ondersteunen. “Want fietsen is dan misschien goed voor onze beweging, maar het steunen van het goede doel, daar draait het toch vooral om. Vandaar dat wij ons voor deze beklimming laten sponsoren ten behoeve van het KWF. ” De maximale prestatie is zes keer de Alp op: vandaar de aangepaste naam Alpe d’HuZes. “Maar die zes keer is niet voor iedereen weggelegd. Ikzelf bijvoorbeeld probeer drie keer naar boven te gaan.”

Aan alle fietsers die van plan zijn de magische berg te overmeesteren wordt gevraagd een inschrijfgeld van 2500 euro per persoon te betalen en dat is geen bedrag dat je zomaar even uit je mouw schudt. De sportieve leden van Andiamo! zijn dan ook al een tijdje druk bezig om zich te laten sponsoren. ‘De respons is best goed’, vertelt Petra. “En we zetten ons zelf ook in met extra acties, zoals die van vorige week bij het Leo Polak-Huis. Maar er zijn ook grotere manifestaties. Eentje daarvan speelt zich op 15 april af bij Back in Shape in Badhoevedorp. Dan houdt Spin4Fun, net als vorig jaar, een marathonsessie spinnen (= duurfietsen) om de geldpot, onder andere die van Andiamo! , verder te vullen. Tussen 10.00 en 14.00 uur draaien spinners daar hun rondjes en het inschrijfgeld dat ze voor deze sessie moesten betalen gaat naar het goede doel. Familieleden en vrienden zorgen vaak voor nog wat extra steun en ook veel lokale ondernemers dragen een steentje bij. Resultaat is hopelijk een leuke sportieve zondag voor iedereen en een mooi financieel ruggensteuntje  voor de fietsers.”

 

 

 

Nieuw-Sloten.

 

Zaterdag 21 april is het de buurt aan Nieuw-Sloten om Alped’HuZes en Andiamo! te steunen Chris Duyndam, een van de initiatiefnemers van Andiamo! is enthousiast over de spinningmarathon die dan in Sportcentrum Match op het programma staat. “Ook hier geldt, dat we mede namens de inzet van veel lokale winkeliers een prachtig sportief evenement kunnen neerzetten. Uiteraard met een Frans tintje: want uiteindelijk gaan we fietsen in Frankrijk. Wie ons spinnend wil steunen betaalt 10 euro en is welkom voor een sessie tussen 18.00 en 19.30 uur. Vanzelfsprekend denken we ook aan de inwendige mens, dus staat er  een Alpenbuffet klaar. Voor 7,50 euro per persoon is er onder het motto: du pain, du vin, du boursin veel lekkers beschikbaar. Om 20.00 start een jaren 80/90 disco. Met een DJ. Voor een toegangsprijs van 5 euro per persoon wordt dit een daverend avondje. Wie mee doet helpt onze pot  en daarmee de kankerpatiënten: voor hen geldt opgeven is geen optie. Voor ons is het dat ook niet!” Chris wil  net als teamgenote Petra gaan voor ‘drie keer Alpe d’Huez.’ We kunnen putten uit de ervaringen van Paul van Proosdij, die ook in ons team zit en vorig jaar al een prachtige prestatie neerzette. Ja, ik ben dit jaar nieuwkomer, ik heb nog niet eerder mee gedaan. Maar ik wilde aan mijn persoonlijke conditie werken en dat doe je het beste als je naar een prestatie toewerkt. En als je daaraan dan ook nog een goed doel kunt koppelen, ben je extra goed bezig, vind ik. Andiamo! dus. Wat dat betekent? Het is Italiaans: we gaan ervoor! En dat doen we: voor het KWF. Absoluut beloofd!”

 

Wie nog mee wil doen met het evenement in Sportcentrum Match kan zich opgeven via spinning.andiamo@gmail.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.