SP vaardigt buurtactivisten af voor verkiezing stadsdeelcommissie Nieuw-West

De SP heeft de kandidaten gepresenteerd voor de stadsdeelcommissie in Amsterdam Nieuw-West. Met een mooie groep mensen die op allerlei manieren hun sporen hebben verdiend in de buurt én bij de partij, wil de SP ervoor zorgen dat het geluid van de straat in de raad te horen zal zijn.

Moska Ghazizoi

In Geuzenveld-Slotermeer trekt Moska Ghazizoi de SP-lijst. Moska woont samen haar vriend in de Dichtersbuurt in Slotermeer. Moska zette zich de afgelopen jaren volop in voor de buurt. Zo hielp ze mee bij acties tegen achterstallig woningonderhoud, organiseert ze politieke cursussen in het buurthuis, en kreeg ze de buurt bij elkaar voor een buurtbarbecue in haar straat.

 

 

Anna Beffers

In Osdorp is Anna Beffers de lijsttrekker. Anna woont in Osdorp Oost en is al zo’n 20 jaar lid bij de SP. In het dagelijks leven helpt Anna als taalcoach en docent zowel oud- als nieuwkomers, en hun kinderen, op weg in ons mooie maar vaak ingewikkelde land. Elke dinsdagavond trekt ze namens de SP de buurt in om bewoners te spreken en waar nodig te helpen.

Regirla Spoor

De SP-lijsttrekker in Slotervaart is Regirla Spoor. Zij woont vlakbij het Sierplein in Slotervaart en werkt als hulpverlener binnen de Amsterdamse Sociale Psychiatrie. Regirla is momenteel actief in het afdelingsbestuur en ze gaat wekelijks met de SP de straat op om met buurtbewoners te praten over hoe het gaat in de buurten van Nieuw-West.

Eerder presenteerde de SP al het stedelijke verkiezingsprogramma en de kandidatenlijst. Onder aanvoering van lijsttrekker Laurens Ivens wil de SP wil zich de komende jaren inzetten voor een stad waarin de Amsterdammers, en niet het grote geld, de baas zijn. Zo moeten Amsterdammers voorrang krijgen op 5.000 nieuwbouwwoningen die jaarlijks worden gebouwd en komt er meer geld beschikbaar voor mensen met een kleine beurs. Ook de drukte in de binnenstad moet aan banden worden gelegd. Tot slot wil de SP de marktwerking uit de thuiszorg slopen, door een Stedelijke Thuiszorgorganisatie op te richten, waarbij de kwaliteit van zorg de boventoon voert.