Smullen voor goed doel

Bij toprestaurants zoals Le Garage en de Kersentuin haalt men sinds zondag ongetwijfeld weer opgelucht adem, want het Buurtrestaurant is weer verdwenen. Dit restaurant bestond alleen afgelopen zaterdag, verdween weer net zo snel als het kwam, en deed op culinair gebied niet onder voor bestaande restaurants. Men zou een open-airdiner serveren, maar op het laatste moment besloten de initiatiefnemers Celestine, Erica en Marie-Laure vanwege de onzekere weersomstandigheden hun intrek te nemen in een net geplaatste tijdelijke buurtwerkplaats op de parkeerplaats van het oude Sloterparkbad in Nieuw-West.

De dames uit het naastgelegen wijkje Noorderhof houden van koken, en eten, en wilden dat ook wel eens voor een groter gezelschap doen. Er werd gebrainstormd, menu’s bedacht en uitnodigingen verstuurd. Uiteindelijk gaven bijna zestig mensen zich op om voor een schappelijke prijs van een drie-gangendiner (vis, vlees of vega) te komen genieten. En dat allemaal sierlijk opgediend door de buurtkinderen.

Leuk bedacht, maar hoe moesten al die gasten zitten? In de wijk Noorderhof werden bijna huis aan huis stoelen, tafels en servies geleend en buurvrouw Karin zorgde voor een piekfijne styling van het eendagsrestaurant. Bezoekers keken hun ogen uit, omdat het leek alsof het Buurtrestaurant al jaren bestond. Bezoeker Martijn liet weten ‘vaak uit eten te zijn geweest in goede restaurants, maar zelden was het zo lekker als nu.’ De volgende dag werd de toptent weer ontmanteld en was het alsof er nooit een restaurant was geweest.

Allemaal goed en aardig, maar waarom moet dat in de krant? Nou, niet alleen omdat het een alleraardigste en zeer succesvol project was maar ook omdat er geld mee werd ingezameld voor een goed doel. Dat is Jara. Zij is tien jaar oud en doof. Is dat zielig? Nee, maar wel lastig want voordat je het weet lig je onder de tram. En dat zou wel zielig zijn. Op 2,5-jarige leeftijd kreeg ze een implantaat in haar ene oor. Fijn, want daardoor kon ze Nederlands leren praten. Maar één oor, is geen oor en daarom wil Jara nog een implantaat. Dat kost 25.000 euro en vandaar dit fund-raising diner in Nieuw-West. Want alle beetjes helpen. Meer weten? Zie: www.twee-oren.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.