Smaakboulevard: smullen geblazen aan de Sloterplas

Afgelopen zondag werd er tegenover de Meervaart volop gesmuld op de Smaakboulevard met eten uit alle windstreken. De speciale Amerikaanse hamburgers van The Thrill Grill (chefkok Robert Kranenborg maakte er echt iets speciaals van), heerlijk suhi van Sushi x Chef Design, zalige gegrilde sardientjes en gevulde zalm of poon van El Pescado, een grieks gerecht van Plato of een churros van Dominanda, een greep uit de verrukkelijke smaken die in de meer dan 35 eetstands gepresenteerd werden. Volwassenen en kinderen kwamen in grote getalen af op dit eetfestijn waar echt voor iedereen wel iets van zijn of haar gading te vinden was. Asian Delight (uit de Shopperhal) met zijn heerlijke Aziatische gerechten was zelfs al om 6 uur helemaal uitverkocht. Als je niet wilde eten kon je bij de stand van La Difference een lekker biertje, wijntje of een glaasje prosecco drinken en na het eten was er de lekkere koffie van Coffee Mania.

 

smaakboulevard

smaakboulevard

Naast de vulling van de maag konden de bezoekers genieten van allerlei cultureel voedsel: het Amsterdams Andalusisch Orkest deed terugverlangen naar de vakantie, Aslan verraste iedereen met het klompenorkest, Het Hogenhuis trio, de Hammerville Boys, Troyson James and New York Gospel maakten de sfeer compleet. Pieter Tiddens en band verzorgden een kort kinderprogramma waarbij de kinderen die het toneel opklommen mee konden doen. CW Boost  verzorgde een circusworkshop waar de kinderen nog doorgingen nadat de les al gestopt was. Zij hebben op zondag 29 september de première van de voorstelling Redonda. Op een ander podium was dansgroep Adentro te zien met een teaser van de voorstelling Eiland die op woensdag 9 oktober in de Meervaart in première gaat. De zojuist gearriveerde Cubaanse danser Isvel Bello van deze groep liet tijdens de salsa workshop zien hoe soepel een mens kan bewegen. De vele cursisten deden ontzettend hun best om soortgelijke bewegingen te maken. Na 8 uur werd de avond afgesloten met Latino Soul Shake.

Het mooie weer (pas na 9 uur barste de regen los) en het vrolijke publiek (meer dan 4000 mensen) maakten het een echt feest. De Smaakboulevard verdient het om een vaste plek te krijgen aan de Sloterplas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.