SMAAKBOULEVARD 4 juni 2016

Smaakboulevardsite

Foto: Marc Roodhart

De eerste Smaakboulevard van 2016, hét foodfestival van Amsterdam Nieuw-West vindt dit jaar op 4 juni plaats van 13:00 tot 21:00 uur. Voor het eerst op een zaterdag in de plaats van de vertrouwde zondag. Deze wijziging heeft te maken met de opening van de vernieuwde oever. Het kan bewoners van Nieuw West haast niet ontgaan zijn. De afgelopen maanden is het mooie uitzicht op de Sloterplas vanaf de Meer en Vaart afgeschermd met hekken en bouwwerkzaamheden. Daar is nu een einde aan gekomen. Het resultaat is verbluffend. We hebben er nu een echte flaneerplek in Amsterdam bij gekregen. Een oever met een hardstenen trap die in het water overloopt. De Smaakboulevard valt samen met de feestelijke opening van de oever op 4 juni.

Culinair genieten
Net als afgelopen jaren valt er op de Smaakboulevard te genieten van een grote diversiteit aan culinaire ondernemers en evenzoveel keukens. Van heerlijke barbecue gerechten tot rijst maaltijden, van hapjes uit verre uithoeken van de wereld tot smakelijke hamburgers. De Smaakboulevard geeft met name ruimte aan lokale ondernemers maar ook aan rondtrekkende foodtrucks, die zich gespecialiseerd hebben in het vervaardigen en verkopen van allerhande street food. Met de ambitie om de lokale economie te stimuleren en op de kaart te zetten, worden ook dit jaar opnieuw de lokale stadsboeren uit de Tuinen van West betrokken. Hiermee wil de Smaakboulevard lokale smaken en lokale duurzame kansen promoten. Ondernemers laten zichzelf en hun producten zien. De Tuinen van West vormt een van de meest interessante buitengebieden van Amsterdam en wil zich ook op de Smaakboulevard zichtbaar maken.

NIEUW: Amsterdam BLEND Market

Foto: Marc Roodhart

Foto: Marc Roodhart

Stadsdeel Nieuw-West heeft het grootste aantal creatieve broedplaatsen van heel Amsterdam. In de broedplaatsen en in ateliers-aan-huis maken kunstenaars en creatieve ondernemers unieke en artistieke producten. De lokale creatieve industrie verdient dubbel en dwars de aandacht van de bezoekers van de Smaakboulevard. Vorig jaar is een begin gemaakt met het uitbreiden van de Smaakboulevard met non-food, de Maakboulevard. Naar aanleiding van het succes van afgelopen jaar is een partnerschap aangegaan met Stichting Amsterdam BLEND Events die het evenement verder tot bloei brengt met lokale creatieven, ondernemers en buurtbewoners die hun ‘tweede leven’ producten aanbieden (tweedehands, vintage, upcycled en recycled) naast creatie en design. Daarnaast biedt de Amsterdam BLEND Market een podium aan lokale sociale projecten die interactie zoeken met het publiek. Aanmelden voor Amsterdam BLEND Market kan via www.amsterdamblendmarket.nl

Culturele programmering
De culturele programmering van de Smaakboulevard laat opnieuw de diversiteit van Amsterdam Nieuw-West zien, met een variëteit aan optredens. Op 4 juni zal alweer voor de vijfde keer een kleurrijke parade door Nieuw-West trekken! Indrukwekkende kostuums, uit Liverpool, drumbands, alles zal van de partij zijn om op deze wijze de diversiteit van Amsterdam Nieuw-West te vieren. Om 14:30 komt de Parade feestelijk aan op het festivalterrein van de Smaakboulevard.

We lichten hier alvast een tipje van de sluier op wat betreft geprogrammeerde muzikanten. Zo zal Singer songwriter Rogier Pelgrim met zijn opvallende en eigenzinnige stemgeluid het publiek komen betoveren. Hij werd bekend door zijn deelname aan het televisieprogramma ‘De Beste Singer Songwriter van Nederland’ en won later ook de Grote Prijs van Nederland.
Daarnaast zal DIEDE, een nuchtere maar zelfverzekerde muzikant die weet wat ze wil, te zien zijn op de Smaakboulevard. Haar muziek is het beste te omschrijven als folklorische pop met een laagje glitter, een stoer randje en een surrealistisch sausje. Met de band Ape not Mice stond Diede al in het voorprogramma van Caro Emerald, deed ze mee aan de Popronde en werd tot VIVA Aanstormend Talent bekroond.

Mis het niet
Dus kom naar de spiksplinternieuwe boulevard en slenter langs de vele food trucks en kraampjes met hun verleidelijk aanbod. Laat je verrassen door de creatieve en spannende producten van de makers op de Blend Market. Maak kennis met het cultureel aanbod van artiesten en performers. Zoek een eigen plekje op de mooie hardstenen trappen aan de oever om alles goed op je in te laten werken. Laat je blik uitwaaieren over de Sloterplas en geniet van een bijzondere 4 juni.

Volg ons op facebook om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws!

facebook.com/smaakboulevardsloterpark