Smaakboulevard 2015

27 september Centrum Nieuw West (Osdorpplein)

De tweede Smaakboulevard van 2015 komt er weer aan, hét foodfestival van Amsterdam Nieuw-West. Op een andere locatie dan het publiek van de Smaakboulevard gewend is: wegens de herontwikkeling van de oever van de Sloterplas schuiven we een paar honderd meter op naar het Osdorpplein en omgeving. Op zondag 27 september bruist Centrum Nieuw West, Osdorpplein en Tussen Meer, opnieuw van optredens van nationale en internationale artiesten en een keur aan food ondernemers die hun lekkerste gerechten verkopen. Het festival zet Osdorp op een culinair podium. Je kan van 13:00 tot 20:00 uur genieten van wereldse gerechten, lokale acts, theater, muziek en dans voor jong en oud (gratis toegang). Ditmaal wordt daar opnieuw een Maakboulevard aan toegevoegd, waarop lokale kunstenaars uit de vele broedplaatsen die Amsterdam Nieuw-West rijk is hun producten aanbieden.

De Smaakboulevard markeert het einde van Zomer in Nieuw-West, een grootschalig samenwerkingsprogramma gericht op het aanbieden van creatieve en sportieve zomeractiviteiten voor kinderen en jongeren uit de Westelijke tuinsteden.

Smaakboulevard 2015

Smaakboulevard 2015

 Culturele programmering

De culturele programmering van de Smaakboulevard laat opnieuw de diversiteit van Amsterdam Nieuw-West zien, met een variëteit aan optredens. @Six The Band liet de bezoekers van de Smaakboulevard al eerder swingen en is ook nu weer van de partij als feestelijke afsluiter. Rivelino zal het Osdorpplein in vervoering brengen met zijn persoonlijke liedjes en het Amsterdams Andalusisch Orkest neemt de Smaakboulevard mee in mediterrane sferen. Tussen de muziekacts door is het podium voor onder meer Stadsdeeldichter Gôhkan Aksoy en andere verrassende acts. Op de Tussen Meer presenteren we straattheater.

Culinair genieten

Net als afgelopen jaren valt er op de Smaakboulevard te genieten van een grote diversiteit aan culinaire ondernemers en evenzoveel keukens. Van heerlijke barbecue gerechten tot rijst maaltijden, van hapjes uit verre uithoeken van de wereld tot smakelijke hamburgers. De nadruk ligt op voedsel dat op verantwoorde wijze en het liefst lokaal is geproduceerd. De Smaakboulevard geeft zowel ruimte aan lokale ondernemers als aan foodtrucks, die zich gespecialiseerd hebben in het vervaardigen en verkopen van allerhande streetfood. Dit jaar wordt de Smaakboulevard versterkt met de lokale stadsboeren uit de Tuinen van West. Hiermee wil de Smaakboulevard lokale smaken en lokale duurzame kansen promoten. Ondernemers laten zichzelf en hun producten zien. De Tuinen van West vormt een van de meest interessante buitengebieden van Amsterdam en wil zich ook op de Smaakboulevard zichtbaar maken.

Maakboulevard
In het kielzog van de Smaakboulevard aan de Sloterplas strijkt dit jaar ook de Maakboulevard neer. Stadsdeel Nieuw-West heeft het grootste aantal creatieve broedplaatsen van heel Amsterdam, waar betaalbare werkruimte te vinden is. In de broedplaatsen en in ateliers-aan-huis maken kunstenaars en creatieve ondernemers unieke en artistieke producten. De lokale creatieve industrie verdient dubbel en dwars de aandacht van de bezoekers van de Smaakboulevard. Op 27 september verkopen verschillende makers van 13:00-17:00 hun waar op de Maakboulevard op de Tussen Meer. Dus kom culinair en creatief genieten van het lekkere eten en handgemaakt of zelfontworpen design uit Nieuw-West. Smaakboulevard_credits Marc Roodhart

Locatie
Een Smaakboulevard in een winkelgebied? Ja dat kan! Omdat in september een start wordt gemaakt met de herontwikkeling van de oever van de Sloterplas, zal deze editie van de Smaakboulevard plaatsvinden in het winkelgebied. Het belooft een gezellige dag te worden, want ook de winkels zijn geopend van 12:00 tot 17:00 uur.

Meer informatie op www.smaakboulevard.com of www.facebook.com/smaakboulevardsloterpark

Fotograaf: Marc Roodhart