Slotervaartziekenhuis zet belang patiënt voorop

Waarom het Slotervaartziekenhuis niet akkoord gaat met het Achmea-contract

Bij het Slotervaartziekenhuis heeft een goede zorg voor onze patiënten de hoogste prioriteit. Al onze medewerkers streven naar een complete en optimale behandeling van onze patiënten.

Het contract van zorgverzekeraar Achmea  biedt ons echter onvoldoende mogelijkheden om onze patiënten gedurende heel 2013 die kwaliteit van zorg te kunnen bieden die zij van ons mogen verwachten. Sterker nog, als het Slotervaartziekenhuis wél akkoord gegaan zou zijn, dan zou dit voor een belangrijk deel van onze patiënten in de loop van 2013 nadelige gevolgen kunnen hebben.

Achmea stelt in haar contract bijvoorbeeld een maximumbedrag vast dat het Slotervaartziekenhuis aan medicijnen voor haar reuma- en kankerpatiënten mag uitgeven. Maar wat moet er dan gebeuren als dit maximumbedrag in september wordt bereikt? Stoppen met de behandeling? Dat accepteren we uiteraard niet!

Het Slotervaartziekenhuis heeft Achmea voorgesteld om een vergoeding van deze medicijnen op basis van een controleerbare nacalculatie overeen te komen, om zo voor onze patiënten gedurende het hele jaar een optimale behandeling te kunnen garanderen.

Helaas was ons voorstel voor Achmea niet bespreekbaar. Het Slotervaartziekenhuis kon vervolgens niet anders dan van ondertekening van het contract met Achmea afzien.

 

Wat zijn de gevolgen voor de huidige en toekomstige patiënten van het Slotervaartziekenhuis?

Het Slotervaartziekenhuis blijft 24 uur per dag, zeven dagen per week en 52 weken per jaar ter beschikking van onze patiënten staan.

Bent u al onder behandeling bij het Slotervaartziekenhuis of start uw behandeling vóór 1 april 2013 dan verandert er voor u niets. Uw behandeling is voor 100% gedekt door uw zorgverzekeraar. Ook acute zorg, op verwijzing van uw huisarts, of acute zorg per ambulance wordt voor 100% gedekt door uw verzekeraar.

Start u met een nieuwe behandeling op 1 april 2013 of later dan kunnen, indien u dat wenst,  onze medewerkers de financiële afwikkeling van uw bezoek aan het Slotervaartziekenhuis met Achmea voor u afhandelen. Zonder extra nadelige financiële consequenties voor u. Geen onverwachte rekeningen, geen bijbetalingen, niets. Het eigen risico blijft, net als bij gecontracteerde ziekenhuizen, gewoon voor u van kracht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.