Sloten-Oud Osdorp 39e jaargang, nummer 1913

Sloterweg

In het artikel “hergebruik bushaltes Sloterweg” van 15 maart wordt de parkeerproblematiek rond Manege de Ruif beschreven. Met name het parkeren langs- en deels in de berm van de Sloterweg leidt tot gevaarlijke situaties voor overstekende kinderen naar de manege, maar ook voor de overige gebruikers van de weg (voetgangers, fietsers, overstekende dieren). In een recent overleg tussen de bestuurders van de manege en die van de Vereniging Park Haagseweg kwam dit onderwerp ook ter sprake.

Sloterweg in de lente. Deze schoonheid wil iedereen toch bewaren?

Eén en ander hangt ook samen met het intensieve gebruik van de Sloterweg als doorgaande route. De weg alleen nog voor bestemmingsverkeer openstellen zou al veel oplossen. En nu bus 145 niet meer door de oostelijke tak van de Sloterweg rijdt kan dit plan ook worden uitgevoerd. Sluit de weg halverwege af voor autoverkeer met een barrière. Bestemmingsverkeer blijft mogelijk via de Johan Huizinga laan of via de rotonde aan de westkant, maar (te)  hard rijdend doorgaand verkeer is dan verleden tijd. Het landelijke karakter van de Sloterweg zal er door toenemen.  De weg wordt meer gespaard en de lelijke versmallingen kunnen er weer uit.

 

Met vriendelijke groet, Gerard Diependaal (Vereniging Park Haagseweg)

8 april: werken op Vrije Geer op Sloten

Onder het toeziend oog van ‘onze’ ooievaars op de noordpaal, gaat het nieuwe werkseizoen van de beheergroep weer van start.

Knuffelromantiek op hoog niveau! Foto: Els Albers

Deze keer gaan de vrijwilligers wilgen knotten, riet opruimen en onkruid weghalen. Het gaat dan vooral om kleefkruid. Door dat nu – zo vroeg in het seizoen – te verwijderen, voorkom je dat het straks alles gaat overwoekeren. Hebt u ook zin om te komen helpen? U bent vanaf 10.00 uur van harte welkom! Verzamelen bij het bankje op Natuurpark Vrije Geer. Voor koffie en thee wordt gezorgd. Neem zelf een boterham mee: buitenlucht maakt hongerig!

Meer informatie: beheerder Henk Damen, telefoon: 06 179 104 43.

 

Excursie Siegerpark zondag 9 april 11.00-12.30uur.

Vereniging “De Oeverlanden Blijven!” organiseert komende zondag weer haar klassieke excursie in het Siegerpark. Rinus Hofs die jarenlang beheerder is geweest van dit park vertelt u over de vele bijzondere bomen en planten en de aanwezige kunst. Dit park is in de jaren dertig van de vorige eeuw aangelegd door Dr.W.Sieger in Engelse landschapsstijl. Dr.Sieger was directeur van de Amsterdamse Chinine Fabriek (ACF) en had enkele proefvelden in het naastgelegen Bijenpark. Veel van de aangeplantte gewassen werden onderzocht op mogelijke medische toepassingen. Vooral was hij geinteresseerd in de stoffen die in bijengif voorkomen. Of hieruit resultaten zijn voortgekomen is mij niet bekend.

Het park is in nu in schitterende lentetooi, dotters, magnolia’s, kievitsbloem, pinkesterbloem, etc. Beeldhouwwerk van Hildo Krop en Andre Volten en anderen verhouden zich harmonieus met dit prachtige voorbeeld van tuinkunst, dat haar weerga niet kent in Amsterdam.