Sloop van de oude A9

Inloopspreekuren van start

Badhoevedorp. De omlegging van de A9 is bijna een feit. Hoe lang de discussies en de voorbereidingen ook geduurd hebben, de daadwerkelijke uitvoering van de plannen heeft zich keurig volgens schema ontwikkeld. Het ziet er zelfs naar uit dat niet vanaf 1 mei 2017, zoals was aangekondigd, de weg Badhoevedorp niet meer doorkruist, maar dat deze situatie al bereikt wordt op 1 april. A9 weg ermee, is dan een feit. De heropening staat gepland voor week 14, dat is de week van 3 april.

Pas na de officiële ingebruikname van het totale nieuwe tracé kan er in het dorp een begin worden gemaakt met de radicale sloop van de restanten. Kleinere zaken, zoals het demonteren van hectometerpaaltjes, geleiderails en verkeersborden, kunnen al wel eerder worden aangepakt. Een en ander zal niet geheel geluidloos voorbij gaan, maar de werkzaamheden vinden plaats overdag.

Wie nieuwsgierig is naar alle ins en outs, kan zich donderdag 2 februari melden in het Dorpshuis, waar een start wordt gemaakt met een serie inloopspreekuren. Tijdstip tussen 9.30 en 11.30 uur. Aanwezig zijn de gebiedsmanager van de gemeente, medewerkers van Rijkswaterstaat en de aannemerscombinatie CBB. Het is de bedoeling voorlopig iedere 14 dagen een dergelijk inloopspreekuur te houden. Vragen?

Van harte welkom! De koffie staat klaar.