Sloop achterste deel katholieke kerk in Halfweg begonnen

Vorige week is begonnen met het deels ontmantelen van de katholiek kerk in Halfweg. De achterzijde wordt gesloopt en de voorzijde wordt geheel gerenoveerd.

foto Peter Vreeswijk

foto Peter Vreeswijk

De fundering voor de nieuwe achtergevel is klaar en er wordt nu gewerkt aan de opbouw hiervan. Was er eerst alleen een opening aan de linkerzijde in de kerk, vanaf maandag 28 november wordt gestart met de verdere sloop. Als eerste wordt begonnen met het verbindingsstuk tussen Kerk en Pastorie en aansluitend gaat het sloopbedrijf vanuit de moestuin verder met de sloop van de Kerk!

Een stuk van de kerk slopen en direct een nieuwe achterwand plaatsen. Een klein zinnetje van 12 woorden dat super snel op papier staat maar wat in werkelijkheid veel meer om het lijf heeft. Misschien een kleine teleurstelling voor wie het had verwacht maar nee er komt geen grote bal tegen de gevel aan zodat deze omslaat of instort. Alle sloopwerkzaamheden worden met beleid  uitgevoerd.

Er is nog een lange weg te gaan voordat alle werkzaamheden aan de kerk gereed zijn en de deuren weer geopend kunnen worden. (volgens planning juni 2017)