Slagerij Idsinga op zijn Paasbest!

Rita Bergman

Wesley Idsinga en zijn vrouw Priscilla runnen al 5 jaar, samen met een vast team medewerkers, de alombekende slagerij in de Louis Bouwmeesterstraat in Amsterdam Slotervaart. In juni 2013 hebben zij hun tweede zaak geopend op het Waterlandplein in Amsterdam-Noord. En ook hier zijn de klanten zeer tevreden over de superkwaliteit van het gehele aanbod van het heerlijke vlees, de vele zelfgemaakte maaltijden en huisgemaakte salades.

Slagerij Idsinga

Slagerij Idsinga

Wesley wilde al vanaf zijn 12de het slagersvak in. Vader Piet was en is nog steeds veehouder van beroep maar die zag meer toekomst in het slagersvak voor zijn zoon. Op zijn vijftiende begon Wesley met de slagersvakschool en heeft deze binnen  5 jaar i.p.v. de  6 jaar die hiervoor staan afgerond. Binnen een paar maanden na het behalen van zijn diploma heeft hij op twintigjarige leeftijd Slagerij Slijkerman  overgenomen van de toenmalige eigenaar die tot op heden nog steeds 2 dagen bij Wesley werkt. “Hij vindt het nog steeds het allermooiste om te doen. Wij schelen maar liefst 50 jaar maar ik vind het geweldig dat hij dit nog wil blijven doen”, aldus Wesley.

Vader Piet speelt ook een grote rol door het zelf inkopen van het juiste vee bij vaste veehouders in Waterland. Het vee wordt dan door een vaste bekende transporteur afgeleverd bij een kleinschalig abattoir in Teugen waar het vervolgens klaar wordt gemaakt voor de aflevering bij de nu twee tellende slagerijen. Het rund- en lamsvlees wat u bij Slagerij Idsinga koopt wordt het hele traject,  van begin tot eind, door Wesley zelf in de hand gehouden, hij weet precies wat er mee gebeurt en dat proef je uiteindelijk terug in al het heerlijke en malse vlees. Zoals Wesley het zelf zegt, het is geen supermarkt vlees en dat proef je!

Naast de heerlijke, elke dag vers afgesneden vleeswaren en vele diverse zelfgemaakte salades, kunt u bij slagerij Idsinga voor de komende paasdagen terecht voor veel lamsspecialiteiten zoals lamsrollade, lamsbout, lams koteletten, lamsschouder en niet te vergeten de traditionele varkens- en/of rund paasrollade. Wanneer u van plan bent om met Pasen lamsvlees te gaan eten dan is het een goed idee om dit vast te bestellen want op is op en het zou zonde zijn als u zich er op verheugd heeft en het niet meer te krijgen is. In beide winkels liggen de bestellijsten klaar of u kunt deze uitprinten op de website www.slagerijidsinga.nl. Een derde mogelijkheid is om gewoon even te bellen dan wordt uw bestelling opgenomen en klaargezet wanneer u het op komt halen, makkelijker kan haast niet.

Pasen wordt geen feest als u niet bij slagerij Idsinga bent geweest!

Slagerij Idsinga

Louis Bouwmeesterstraat 18, tel:020-6152539

Waterlandplein 264, tel: 020-737 2358

[codepeople-post-map] [codepeople-post-map]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.