Slagerij Denkers stopt na 52 jaar

Het is zover Hans (76) en Lucy (73) Denkers stoppen na 52 jaar met hun slagerij op de Osdorper Ban 102. Beide zijn nog hartstikke fit, “maar eens komt het moment dat je toch moet stoppen”, aldus Lucy. Het is zo’n 52 jaar geleden dat zij hun slagerswinkel op de Admiraal de Ruyterweg begonnen. Beide komen uit een slagers familie, Lucy stond op haar 10e jaar al achter de toonbank van haar vader, het was dus een logische stap om een eigen winkel te openen.

Begin 1987 kwam er een mooi winkelpand vrij op de Osdorper Ban in Osdorp. Op 29 maart werd op deze plek de nieuwe slagerij Denkers geopend, inmiddels is de winkel zo’n 29 jaar op dit adres gevestigd. Natuurlijk bouw je in zo’n lange tijd een grote vaste klantenkring op, er is zelfs een klant die vanaf het allereerste begin zo’n 52 jaar geleden, Lilian, nog altijd bijna iedere week de boodschappen komt halen. De meeste klanten komen natuurlijk uit de buurt, maar er zijn ook klanten uit Purmerend, Nieuw Vennep, Rijsenhout. Ze komen niet voor niets helemaal naar Osdorp, vooral voor de uitstekende kwaliteit van het vlees, de altijd vers afgesneden vleeswaren, maar vooral ook voor het overheerlijke Jordaans gehakt, filet American, en grillworst. Er zijn zelfs collega slagers die wel eens langs komen om een van de bijzondere producten te halen, een beter compliment kun je  toch niet krijgen.

Via deze weg willen Hans en Lucy alle klanten bedanken voor het in hun gestelde vertrouwen en voor het medeleven in moeilijke tijden.

31 Maart aanstaande is de laatste dag dat Slagerij Denkers open is. Tot die tijd kunt u nog terecht voor een heerlijke stukje vlees en afscheid te nemen.