Sint-Nicolaas meert aan in Badhoevedorp 🗓

Haarlemmermeer Noord Meest recent

Zaterdag 16 november, 12.00 uur

Anja Maas 

Badhoevedorp. Speculaas, pepernoten en chocola in de winkelschappen, dat betekent: Stoomboot zicht. Sint komt eraan. In Badhoevedorp gebeurt dat op zaterdag 16 november, als de hoge gast met een legertje pieten van de boot stapt bij de steiger voor de deur van fietsspecialist Albert van der Kolk aan de Akerdijk. Net zoals in voorgaande jaren wordt het gezelschap rond 12.00 uur verwacht.

De redactie van deze krant, die bij het secretariaat van de goedheiligman nog even de agenda checkte, kreeg bovenstaande bevestigd. Dat ging vergezeld van de geruststellende mededeling dat wat Sint en Badhoevedorp betreft alles moet verlopen zoals al jaren traditie is. “Zo hoort het ook”, had Sinterklaas in een persoonlijke notitie toegevoegd. “Ik maak deel uit van een traditie, daarbij horen alle vaste waarden die mijn feest oproept. Iedereen – mijn jonge en zeker ook mijn oudere fans – kunnen op mij rekenen.”

 

Corendon-actie

Zoals hierboven al vermeld: de boot van Sint komt op 16 november rond 12.00 uur in zicht. Dat betekent dat het introductieprogramma dat bij zijn aankomst hoort rond 11.30 ter hoogte van de winkel van Albert van der Kolk van start gaat. Met muziek en met een leuke show van dansschool Ponne, die het publiek al swingend op de entree van Sint voorbereidt. De goedheiligman wordt opgewacht door een vertegenwoordiger van de gemeente Haarlemmermeer – wie, dat is nog niet bekend -,  Albert van der Kolk zelf namens de organisatie en een medewerker van Corendon. Laatstgenoemd bedrijf presenteert dit jaar namelijk een speciale Sinterklaasactie: een speurtocht voor de jeugd, langs 9 Badhoevedorpse winkeliers, waar ‘iets’ gevonden moet worden:  wie daarin slaagt en de oplossing doorgeeft via internet, maakt kans op een unieke prijs: een ontmoeting met Sinterklaas in het vliegtuig, dat enige maanden geleden definitief landde in de tuin van het Corendon-hotel. De moeite meer dan waard om mee te doen, toch?

Na het ongetwijfeld warme welkom stapt  Sinterklaas in zijn trouwe sint-mobiel – ook een vaste waarde voor zijn intocht in Badhoevedorp – en gaat, samen met zijn pieten en pietenband Melomania het dorp door. Sint arriveert tegen 14.00 uur in het Dorpshuis, waar ook dit jaar de jeugd welkom is voor een pietendisco. Toegang, zoals altijd, gratis. “En”, aldus de goedheiligman, “ik hoop die middag zeker tijd te hebben om me te oriënteren over de ontwikkeling van Badhoevedorp en het winkelbestand. Ik weet dat er veel is verdwenen, maar ook dat er alles aan wordt gedaan om lokaal toch goed inkopen te kunnen doen. Ik zal  op de to-do-lijstjes van mijn pieten laten zetten, dat ze Badhoevedorp bij het shoppen niet moeten vergeten!”